Informacije o vremenu su trenutno nedostupne.

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Preminuo Novak Kilibarda

rtcg.me
  • Autor onogost.me
  • 24.05.2023. u 18:09
Crnogorski profesor, književnik i bivši političar i predsjednik Narodne stranke Novak Kilibarda preminuo je juče u 90. godini.

Po svojoj želji, sahranjen je danas u krugu porodice na gradskom groblju Čepurci.

Kilibarda je rođen je 7. januara 1934. godine u Banjanima.

Završio je univerzitetske studije i doktorat nauka u Beogradu. Radio je u Višegradskoj gimnaziji, na Pedagoškoj akademiji u Nikšiću i na Univerzitetu Crne Gore.

Autor je velikoga broja romana i knjiga pripovjedaka. Za svoje književno djelo dobio je nagrade „Radoja Domanovića“, „Branka Ćopića“, „Jedinstva“ (za knjigu godine 1988), Srpske književne zadruge i Trinaestojulsku nagradu Republike Crne Gore.

Izvor: rtcg.me

    ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

    Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

    Ostavi komentar

    Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

    Povezani članci

    Načelnik Direkcije za civilnu zaštitu i smanjenje rizika od katastrofa u Ministarstvu unutrašnjih poslova (MUP) Ljuban Tmušić kazao je da će sjutra zajednički tim Direktorata za vanedne situacije i Ministarstva odbrane obići Šavnik i vidjeti kako da pomognu ugroženom stanovništvu, te da su tek danas dobili zahtjev od Opštine za angažovanjem vojske.
    Uprave za gazdovanje šumama i lovištima ove godine poklanja sadnice četinara iz rasadnika u Kolašinu civilnom sektoru, NVO organizacijama, izviđačkim društvima i fizičkim licima.