Informacije o vremenu su trenutno nedostupne.

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

CDT: Do 8 sati glasalo 2,3 odsto birača

onogost.me/arhiva
  • Autor onogost.me
  • 11.06.2023. u 08:29
Crnoj Gori danas se održavaju šesti parlamentarni izbori od obnove nezavisnosti, na kojima pravo glasa ima 542.468 građana. Na izborima učestvuje 15 lista.

Prema podacima Centra za demokratsku tranziciju, do 8 sati glasalo je  2,3  odsto ili oko 12.300 birača.

 

Na sjeveru zemlje do 8 sati glasalo je 2,1 odsto birača, u centralnoj regiji 2,5 odsto, a na jugu 2,1 odsto birača, javlja CDT.

Otvorena biračka mjesta u Nikšiću 

 

Kako je "Vijestima" kazao predsjednik nikšićke Opštinske izborne komisije (OIK) Rade Perišić otvorena su sva biračka mjesta i na samom početku glasanja nijesu evidentirani nikakvi problemi.

Nikšićani će glasati na 134 biračka mjesta, a pravo glasa ima njih 57.352 što je za 26 više u odnosu na predsjedničke izbore koji su održani u martu/aprilu ove godine, odnosno za 1.481 manje u odnosu na lokalne izbore koji su u gradu pod Trebjesom održani u martu 2021. godine.

Kako je odlučeno žrijebom, na glasačkom listiću prva je lista "Jasno je! - Bošnjačka stranka - mr Ervin Ibrahimović", druga "HGI - Na pravoj strani svijeta!", a treća "Pravda za sve! - dr Vladimir Leposavić".

Lista koalicije Socijalističke narodne partije i Demosa „Za tebe“ je na četvrtom mjestu, a na petom lista koalicije koju čine Prava Crna Gora, Demohrišćanski pokret, Slobodna Crna Gora, Demokratska srpska stranka i Pokret za Pljevlja, pod nazivom "Narodna koalicija - složno i tačka".

Na šestom mjestu je lista Albanska alijansa, koalicije koju čine Forca, Demokratski savez, Demokratski savez Crne Gore i građanska grupa Pokret za Tuzi, slijedi lista „Preokret za sigurnu Crnu Goru – Srđan Perić“, a zatim lista „Pokret za promjene - Prvo Crna Gora - Nebojša Medojević - Reforme za spas zemlje“.

Lista „Da. Mi možemo za građansku Crnu Goru!“ je na devetom mjestu, a na desetom lista koalicije koju čine Demokratska partija socijalista, Socijaldemokrate, Demokratska unija Albanaca i Liberalna partija - „Zajedno! Za budućnost koja ti pripada - Danijel Živković“

Lista „Evropa sad – Milojko Spajić“ je na 11. mjestu na glasačkom listuću, slijedi „SDP – Za našu kuću“, a zatim lista koalicije Građanskog pokreta URA i Demokrata „Aleksa i Dritan - Hrabro se broji!“.

Na 14. mjestu je lista koalicije Nove srpske demokratije, Demokratske narodne partije i Radničke partije "Za budućnost Crne Gore", a na 15. lista Albanskog foruma, koji čine Albanska alternativa, Demokratski savez Albanaca i Nacionalna unija Albanaca, pod nazivom „Albanski forum - Nik Gjeloshaj "BESA za Evropski Razvoj".

Parlamentarni izbori 11. juna biće dvanaesti od uvođenja višepartijskog sistema u Crnoj Gori, a šesti nakon obnove nezavisnosti.

    ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

    Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

    Ostavi komentar

    Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

    Povezani članci

    Na teritoriji opštine Nikšić trenutno je registrovano 1.834 poljoprivredna gazdinstva, od kojih je 1.012 stočarskih, a 140 proizvođača hrane biljnog porijekla. U poređenju s prethodnim godinama, broj registrovanih poljoprivrednika je u porastu. Ovaj rast, kako kažu iz Opštine, može se pripisati povećanju cijena hrane, podršci kroz IPARD projekte, kao i povećanim staračkim naknadama.