Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Opština raspisala Javni poziv za učešće na Novogodišnjem i Božićnom bazaru

Opština Nikšić
  • Autor onogost.me
  • 08.12.2023. u 11:55
Opština Nikšić uputila je Javni poziv zainteresovanim lokalnim subjektima da svojim proizvodima upotpune novogodišnju i božićnu ponudu na Trgu slobode u periodu od 20. decembra ove do 20. januara 2024. godine.

"Na Poziv se mogu prijaviti pravna i fizička lica registrovana za obavljanje djelatnosti, koja se bave proizvodnjom ili prodajom suvenira, umjetnina, rukotvorina, sa akcentom na proizvode koji oslikavaju praznike, kao i ugostitelji i proizvođači različitih vrsta poslastica. Uz kompletno popunjenu prijavu (koja je sastavni dio Poziva) neophodno je priložiti: – dokaz o registraciji djelatnosti kod nadležnog državnog ili lokalnog organa; – potvrdu Poreske i Uprave lokalnih javnih prihoda o izmirenim obavezama na dan 01. 07. 2023. godine; – fotografije proizvoda koji se planiraju izlagati. Rok za podnošenje prijava na Poziv počinje od 08. 12. 2023. godine i traje do 15. 12. 2023. godine do 15 časova. Prijava sa neophodnom dokumentacijom može se predati na Građanskom birou u zgradi Opštine Nikšić sa naznakom „Prijava za kućice na Trgu slobode“, Službi za saradnju, poslove predsjednika i informisanje, Opština Nikšić, ulica Njegoševa 18, 81400, ili na e-mail adresu [email protected]", navode iz Opštine.

Organizator obezbjeđuje besplatno korišćenje 10 drvenih kućica zainteresovanim korisnicima u navedenom periodu.

"Na ovaj način želimo doprinijeti stvaranju prazničnog ambijenta u susret novogodišnjim i božićnim praznicima i bar nakratko pokušati dočarati praznični duh u gradu", dodaju oni.

Izlagači će biti odabrani od strane komisije koju će formirati organizator.

"Komisija za dodjelu drvenih kućica prilikom odabira izlagača vodiće se kvalitetom proizvoda, inovativnošću i kreativnošću, kao i podjednakom zastupljenošću proizvoda. Imajući u vidu ograničen broj izlagača, organizator zadržava pravo izbora izlagača", pojašnjavaju iz lokalne uprave.

Napominju da, s obzirom da se kućice dodjeljuju zbog organizacije Novogodišnjeg i Božićnog bazara, ponuda mora biti raznovrsna i bogata.

"Stoga će i izlagači proizvoda poput toplih napitaka (topla čokolada, čaj i slično), hrane (kiflice, medenjaci itd.), suvenira (novogodišnji ukrasi, dječji sadržaji, baloni, igračke…) imati prednost", dodaju.

Poziv kao i prijava za učešće mogu se naći na zvaničnom sajtu Opštine Nikšić www.niksic.me, ali i na društvenim mrežama Opštine Nikšić (Fejsbuku i Instagramu). Sve informacije vezane za Poziv i prijavu učešća možete dobiti u Službi za saradnju, poslove predsjednika i informisanje, u kancelariji br. 15, ili na tel: 040/214-239.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Da stranci već godinama sve češće biraju Crnu Goru za život i nije neka novost. Međutim, nije baš čest slučaj da kupuju napuštena imanja u ruralnim područjima i tu odlučuju da žive. Na takvo jedno mjesto u blizini Grahova vodi nas sljedeća priča gdje svoju budućnost planira četvoročlana porodica iz Holandije.
Fiskalna strategija biće na javnoj raspravi za 15-ak dana, a objediniće, kako je najavio premijer Milojko Spajić, mjere neophodne za realizaciju programa Evropa sad 2.