Informacije o vremenu su trenutno nedostupne.

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Tribina “Svobodijada”: Gost Dragan Hamović

onogost.me
  • Autor onogost.me
  • 23.01.2024. u 07:51
Književnik iz Beograda, Dragan Hamović, predstaviće dio svog stvaralaštva večeras na tribini "Svobodijada", u 19 časova.

Tribina će se održati u sali JU "Zahumlje".

Hamović će pred nikšićkom publikom besjediti „O Svetom Savi“ a govoriće i svoju odabranu poeziju. Muzički dio programa upotpuniće mladi umjetnik Radovan Suknović. Urednik programa biće književnica Milica Bakrač.

Hamović je pjesnik, esejista, kritičar, prozaist, istoričar književnosti, priređivač. Diplomirao je na grupi za srpsku književnost i jezik Filološkog fakulteta u Beogradu. Na istom fakultetu magistrirao i doktorirao. Bio je urednik časopisa Povelja u Kraljevu i urednik u Zavodu za udžbenike u Beogradu, a sada je naučni savjetnik u Institutu za književnost i umetnost.

Objavio je knjige poezije: Mrakovi, ruge, Nameštenik, Matična knjiga, Album ranih stihova, Žeženo i nežno, Zmaj u jajetu, Tiska, Put ka uspravnoj zemlji, Meko jezgro, Bežanijska kosa, Izvod iz matične knjige, Rođen kao zmaj, Lik sa Limesa, Zaštitna maska, Dve hiljade dvadeseta, Prisutni građani, Izmeštenik.

Knjige eseja, kritike, monografije: Stvari ovdašnje, Pesničke stvari, Poslednje i prvo, S obe strane, Morava, Leto i citati. Poezija i poetika Jovana Hristića, Pesma od početka, Raičković, Matični prostor, Momo traži Kapora, Preko veka, Lica jednine, Znaci raspoznavanja, Lični prilozi. Knjige proze: Rod oraha.

Dobitnik je nagrada: „Milan Bogdanović“ (2006), Nagrada SANU Zadužbine Branka Ćopića (2008), „Zmajev pesnički štap“ (2014), „Momčilo Tešić“ (2014), Oktobarska nagrada grada Kraljeva (2016), „Đorđe Jovanović“ (2016), Zmajeva nagrada Matice srpske (2017), „Odzivi Filipu Višnjiću“ (2019), „Gordana Brajović“ (2020), „Gračanička povelja“ (2020), „Gomionica“ na Sajmu knjiga u Banjoj Luci (2020), „Grigorije Božović“ (2023), „Danko Popović“ (2023).

    ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

    Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

    Ostavi komentar

    Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

    Povezani članci

    Potrebno je hitno obezbijediti adekvatne lokacije za zbrinjavanje zaraženih životinja od Q groznice, ali treba imati u vidu opasnost i od većeg broja naročito opasnih zaraznih bolesti životinja, navodi se u Informaciji o potrebi obezbjeđivanja lokacija za neškodljivo uklanjanje leševa životinja uginulih/usmrćenih od zaraznih bolesti. Dokument je objavljen na sajtu Vlade.
    U foajeu Instituta za crnu metalurgiju u Nikšiću večeras, u 19 h, biće otvorena Izložba radova mladih akademskih umjetnika „NO CONCEPT 3“.
    Savjet Mjesne zajednice Župa Nikšićka, uz pomoć donatorskih sredstava kompanije MK Group, uspješno je završio radove na rekonstrukciji školske sale u Osnovnoj školi "Dušan Bojović".