Informacije o vremenu su trenutno nedostupne.

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Udruženje podstanara najavilo proteste

pixabay.com
  • Autor onogost.me
  • 24.01.2024. u 08:34
Desetine hiljada porodica žive u Crnoj Gori kao podstanari, a od početka rata u Ukrajini suočavaju se sa brojnim izazovima, od kojih je najveći sve skuplja kirija.

Predsjednik Udruženja podstanara Dragan Živković podstanar je 23 godine, a za više od dvije decenije promijenio je 13 adresa.

"Često nismo bili u mogućnosti da istrpimo visinu kirije. Podstanari znaju kako to već ide", kazao je Živković za TVCG.

"Podstanarski život u principu nikad nije lak, vrlo je stresan. Međutim, posljednjih pogotovo godinu dana, svjedočimo nekoj nenormalnoj situaciji, potpuno neizdrživoj za podstanarske porodice. A kad pričamo o tome, pričamo o desetinama hiljada podstanarskih porodica, koje u ovom trenutku jedva uspijevaju, a neke čak i ne uspijevaju da izdrže ovaj tempo visine renti, a i inflaciju. U našem udruženju se svakodnevno suočavamo a brojnim pozivima i strašnim situacijama", kazao je on.

Živković je stoga najavio da će u februaru organizovati proteste.

"Ono što bismo mi najviše voljeli jeste da se protesti nikad ne dogode. Da jednostavno sjednemo kao ljudi, porazgovaramo sa novim vlastima i resornim ministrima. Da vidimo šta možemo odmah da uradimo za nas podstanare i da to otprilike budu neke subvencijw na utrošenoj energiji, subvencija na kirije i slično. To bi bilo dovoljno za početak, da se barem donekle olakša život postanarima", naveo je Živković.

Podsjetio je da u Crnoj Gori nemamo registar postanara.

Izvor: rtcg.me

    ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

    Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

    1

    1. Ništa protesti sjedite i zahtijevajte da vam vlada obezbijedi kredite pod istim uslovima pod kojim su kredite dobili brojni funkcioneri iz ptedhodne vlasti,pa dako se nekako”promučite” da odvojite tu ratu od 40-50 eura i vratite kredit.I ja bih uzeo jedan kredit pod tim uslovima iako imam min.penziju kao što su dobili Jefto ,Vesna,Suad i mnogi drugi.

    Ostavi komentar

    Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

    Povezani članci

    Potrebno je hitno obezbijediti adekvatne lokacije za zbrinjavanje zaraženih životinja od Q groznice, ali treba imati u vidu opasnost i od većeg broja naročito opasnih zaraznih bolesti životinja, navodi se u Informaciji o potrebi obezbjeđivanja lokacija za neškodljivo uklanjanje leševa životinja uginulih/usmrćenih od zaraznih bolesti. Dokument je objavljen na sajtu Vlade.
    U foajeu Instituta za crnu metalurgiju u Nikšiću večeras, u 19 h, biće otvorena Izložba radova mladih akademskih umjetnika „NO CONCEPT 3“.