Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Opština Nikšić i NVO ,,SOS telefon“ potpisali Memorandum

Opština Nikšić
  • Autor onogost.me
  • 25.05.2024. u 09:53
Predsjednik Skupštine opštine Nikšić Nemanja Vuković, sekretar Sekretarijata za kulturu sport, mlade i socijalno staranje Dejan Ivanović, kopredsjednica Ženskog kluba Skupštine opštine Nikšić Ksenija Milović i izvršna koordinatorka NVO ,,SOS telefon za žene i djecu žrtve nasilja Nikšić“ Nataša Međedović, potpisali su Memorandum o razumijevanju i saradnji, sa ciljem unapređenja servisa za prevenciju, zaštitu, rehabilitaciju i reintegraciju žrtava rodno zasnovanog nasilja na nivou opštine Nikšić.

Kako se navodi u saopštenju, potpisnici Memoranduma su istakli da ovaj čin nije samo formalnost, već odlučan korak u borbi protiv nasilja nad ženama i djecom, koji obavezuje na kontinuirani rad, zajedničko djelovanje, sveobuhvatnu pomoć i podršku žrtvama i njihovim porodicama.

''Imajući u vidu obaveze Crne Gore prema Istanbulskoj konvenciji i vjerujući da lokalno djelovanje i mobilizacija zajednice igraju značajnu ulogu u borbi protiv rodno zasnovanog nasilja, potpisnice će raditi na aktivnom uključivanju svih relevantnih aktera u lokalnoj zajednici, uključujući poslovni sektor, medije, NVO i institucije. Takođe, njihov angažman će obuhvatiti podršku integraciji žrtava nasilja u društvo, pružajući im socijalnu i ekonomsku podršku za samostalan život, organizovanje kampanja i programa koji podižu svijest o rodno zasnovanom nasilju i promovišu rodnu ravnopravnost, kao i uključivanje mladih i zajednice u programe prevencije'', stoji u Memorandumu, navodi se u saopštenju.

Potpisnici su poručili da očekuju produktivnu saradnju u narednim fazama implementacije Memoranduma, te da će, dodaje se, zajedno graditi društvo bez nasilja, pružajući podršku onima kojima je to najpotrebnije.

    ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

    Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

    Ostavi komentar

    Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

    Povezani članci

    U Plužinama i Šavniku tokom prošle godine nije zabilježen nijedan razvedeni brak, podaci su Monstata u koje je Portal RTCG imao uvid.