Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Zemljotres manje jačine u opštini Nikšić

seismo.co.me
  • Autor onogost.me
  • 30.06.2024. u 15:24
Sektor za seizmologiju Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju saopštio je da su danas, u 14.42 sati, registrovali zemljotres manje jačine, sa epicentrom šest kilometara jugozapadno od mjesta Čarađe, u opštini Nikšić.

Jačina zemljotresa u žarištu iznosila je 3.3 jedinice Rihterove skale, što odgovara epicentralnom intenzitetu od V stepeni Merkalijeve skale (MCS).

Prema preliminarnim podacima obrade, žarište zemljotresa locirano je na dubini od 13 kilometara.

"Na osnovu teorijskog modela makroseizmičkog polja ovog regiona, magnitude zemljotresa i dubine hipocentra, ovaj zemljotres nije mogao izazvati materijalne štete u epicentralnom području", navodi se u saopštenju.

    ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

    Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

    Ostavi komentar

    Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

    Povezani članci

    Nakon što je v.d. direktora Uprave policije Aleksandar Radović saopštio da podnosi ostavku na mjesto direktora policije zbog presude Upravnog suda kojom je utvrđeno da je smjena Zorana Brđanina sa te funkcije nezakonita, Vlada je na današnjoj sjednici prihvatila njegovu ostavku. Odlučeno je i da Zoran Brđanin nastavi mandat na čelu direktora Uprave policije.
    Univerzitet Crne Gore raspisaće naredne sedmice konkurs za upis u prvu godinu osnovnih studija u drugom roku, saopšteno je sa Univerziteta Crne Gore.