Informacije o vremenu su trenutno nedostupne.

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Nikolić odbio da bude v.d. direktora EPCG Željezara

  • Autor onogost.me
  • 21.08.2024. u 12:45
Odbor direktora EPCG Željezara Nikšić saopštio je da očekuje od nadležnih organa da ispitaju sve okolnosti koje su dovele do toga da potencijalni investitori ne mogu da obiđu zakupljenu imovinu. Odbor je saopštio da je upoznat sa zahtjevom Nevenke Janković da bude razriješena sa mjesta izvršnog direktora u toj kompaniji.

"Tačno je da je u zahtjevu navedeno da je kap koja je prelila čašu to što dio zaposlenih u ponedječjak nije dozvolio investitorima da obiđu pogone, Kovačnice i Čeličane, koje uzimaju u dugogodišnji zakup. Odbor direktora EPCG Željezara preduzima aktivnosti u skladu sa zakonom i svojim ovlašćenjima u cilju normalnog funkcionisanja kompanije", navodi se u saopštenju.

Osvrnuli su se i navode da je predloženo da Miloš Nikolić bude imenovan umjesto Nevenke Janković.

Direktorica Željezare Nevenka Janković podnijela ostavku

"Tokom jučerašnjeg razgovora sa Miloše Nikolićem u dva navrata on nije prihvatio predlog da bude vršilac dužnosti direktora. Odbor direktora će u zakonskim rokovima odlučivati o vršiocu dužnosti, u cilju iznalaženja kvalitetnog rešenja", navedeno je u saopštenju.

Podsjetimo prije nekoliko dana grupa radnika Željezare spriječila je predstavnike kompanije 8B Kapital i njenih partnerskih firmi sa kojima planira pokretanje proizvodnje, da obiđu fabriku.

Švajcarska kompanija 8B Capital zakupila je proizvodne pogone EPCG Željezara Nikšić u narednih 50 godina. Iz Sindikata Željezare saopštili su da nikom nisu branili ulazak u fabriku.

Izvor: rtcg.me

    ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

    Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

    1

    1. Vi i dalje priče iz Željezare gurate pod biznis sekciju? Treba vidjeti pod koju sekciju se smješta film “Dumb and Dumber” pa tu gurajte i ovo tamo.

    Ostavi komentar

    Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

    Povezani članci

    Od početka sprovođenja državne akcije ,,Limitirane cijene“, koja ima za cilj regulisanje marži na osnovne prehrambene i higijenske proizvode, Uprava za inspekcijske poslove otkrila je brojne nepravilnosti. Kako su kazali tokom 89 izvršenih nadzora, utvrđeno je 13 nepravilnosti, dok su trgovcima izdata 22 prekršajna naloga u ukupnom iznosu od 60.000 eura. Ovi podaci potvrđuju da pojedini trgovci i dalje ne poštuju propisane mjere, uprkos naporima inspekcija da osiguraju dosljednu primjenu odluke.