Informacije o vremenu su trenutno nedostupne.

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Asistenti za sprečavanje nasilja i u nikšićkim školama

Ministarstvo prosvjete, nauke i inovacija
  • Autor onogost.me
  • 16.09.2024. u 17:56
Ministarstvo prosvjete, nauke i inovacija i Ministarstvo rada, zapošljavanja i socijalnog dijaloga danas su potpisali Sporazum o saradnji sa direktorima osnovnih i srednjih škola, čime je zvanično započet pilot-program „Sprečavanje nasilja i vandalizma u školama“.

Ovaj pilot-program biće sproveden u 26 škola širom Crne Gore sa ciljem unapređenja bezbjednosti i stvaranja sigurnijeg okruženja za učenike. Program će se implementirati u opštinama: Podgorica, Cetinje, Nikšić, Berane, Bijelo Polje, Rožaje, Andrijevica, Danilovgrad, Ulcinj, Herceg Novi i Bar.

“U okviru ovog programa, asistenti i asistentkinje za sprečavanje nasilja i vandalizma, izabrani putem Javnog poziva koji je Ministarstvo prosvjete, nauke i inovacija objavilo u maju ove godine, su raspoređeni u škole kako bi pružili potrebnu podršku i osigurali uspješno sprovođenje aktivnosti na terenu”, navodi se u saopštenju Ministarstva prosvjete, nauke i inovacija.

Pilot-program će trajati 10 mjeseci i očekuje se da će doprinijeti smanjenju nasilja i vandalizma u školama, kao i unapređenju opšte sigurnosti učenika i osoblja.

Ministarka prosvjete, nauke i inovacija Anđela Jakšić Stojanović i ministarka rada, zapošljavanja i socijalnog dijaloga Naida Nišić izrazile su zadovoljstvo zbog početka ovog, kako je navedeno, važnog projekta.

Istakle su da je cilj programa ne samo sprečavanje nasilja, već i unapređenje kvaliteta cjelokupnog obrazovnog ambijenta, te su poželjele uspjeh svim učesnicima u njegovoj realizaciji.

Izvor: rtcg.me

    ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

    Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

    Ostavi komentar

    Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

    Povezani članci

    Za upis na doktorske studije u studijskoj 2024/2025. godini predviđeno je ukupno 126 mjesta na 16 organizacionih jedinica Univerziteta Crne Gore, odlučeno je na današnjoj sjednici Upravnog odbora UCG, kojom je predsjedavao Milivoje Radović.
    Savjet Mjesne zajednice Župa Nikšićka, uz pomoć donatorskih sredstava kompanije MK Group, uspješno je završio radove na rekonstrukciji školske sale u Osnovnoj školi "Dušan Bojović".