Informacije o vremenu su trenutno nedostupne.

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

DMEN obilježio Dan evropske saradnje u Nikšiću

DMEN
  • Autor onogost.me
  • 24.09.2024. u 10:06
Društvo mladih ekologa Nikšić (DMEN) je, u okviru projekta „Doprinos procesu pristupanja EU kroz prizmu Poglavlja 27“, organizovalo kreativnu radionicu za djecu i kampanju sa građanima, čime je obilježen Dan evropske saradnje.

Time je, kažu iz DMEN-a, Nikšić bio jedan od gradova širom Evrope koji su obilježili taj datum, koji slavi važnost i dostignuća teritorijalne saradnje.

„Datum simbolično skreće pažnju na izdvajanje sredstva EU za mnogobrojne projekte, koji omogućavaju da se evropski model razvoja prilagodi novoj globalnoj realnosti, da se prevazilaze zajednički izazovi kao što su klimatske promene, socijalna inkluzija, da se unapređuje turizam, kulturna razmjena i sve ono što doprinosi boljem životu građana bez obzira gdje žive. Tokom kreativne radionice djeca su uz pomoć animatora: Nataše Karadžić, Ivane Vemić i Vesne Jokić crtali radove na temu ekologije i povezanosti Crne Gore sa EU integracijama“, kazali su iz DMEN-a.

Djeca su svoje kreacije izražavala različitim tehnikama, a na kraju radionice je realizovana izložba dječijih radova na otvorenom i radovi su bili izloženi na terasi kafe bara Propaganda.

Učesnici radionice su bila djeca iz JPU „Dragan Kovačević“, vaspitna jedinica „Lastavica“ i osnovnih škola „Luka Simonović“ i „Olga Golović“.

„Tokom kampanje sa građanima razgovarali smo o EU integracijama sa fokusom na temu životne sredine i klimatskih promjena i ujedno podsjetili na 20. septembar kao važan datum kada je Crna Gora 1991. godine proglašena za ekološku državu. Kampanju su pratili promotivni materijali (šolje, kape) sa logoima Crne Gore, EU i DMENa i natpisom „Putujmo u EU“ koji su dijeljeni djeci i građanima“, kazali su iz DMEN-a.

Projekat „Doprinos procesu pristupanja EU kroz prizmu Poglavlja 27“ je finansisjki podržan od Ministarstva evropskih poslova u sklopu konkursa za raspodjelu sredstava za finansiranje projekata i programa nevladinih organizacija u 2024. godini pod nazivom „Na evropskom putu“.

    ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

    Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

    Ostavi komentar

    Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

    Povezani članci

    Otkup tržnih viškova jagnjadi počeo je ranije nego prošle godine što ide na ruku domaćim stočarima. Cijena otkupa biće 4,5 eura po kilogramu žive mjere, a treba otkupiti od deset do dvanaest hiljada jagnjadi, kaže u ime Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Mirsad Spahić.