Informacije o vremenu su trenutno nedostupne.

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Rezultati upitnika: Većina protiv zatvorenih terasa, građanima najviše smetaju zauzeti trotoari

onogost.me
  • Autor onogost.me
  • 25.09.2024. u 08:01
Nikšićani uglavnom ne podržavaju zatvorene ugostiteljske terase u našem gradu, pokazali rezultati ankete koju je juče sproveo portal Onogošt.

Anketu je do sinoć popunilo 615 građana.

Na pitanje „Da li podržavate zatvorene ugostiteljske terase u Nikšiću“ potvrdno je odgovorilo 36,26 odsto, odnosno 223 građanina, dok je 63,74 odsto, odnosno 392, reklo da ne podržava.

 

U odgovorima su naveli da im kod zatvorenih terasa najviše smeta „zatvoren trotoarski pojas“ – 335 odgovor, potom da terase odudaraju od ambijenta – 208 odgovora, nestandardizovan izgled terasa - 133 odgovora i drugo – 20 odgovora.

I na sjednici Skupštine opštine Nikšić danas će razgovarati o ovoj temi, a povodom građanske inicijative, kojom 3.000 Nikšićana traži da se zakonski omoguće zatvorene ugostiteljske terase.

Sjednica počinje u 10 časova.

(UPITNIK) Da li podržavate zatvorene ugostiteljske terase?

    ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

    Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

    5

    1. Kaze Zirojevic na sjednici da ova anketa na portalu nije bitna jer je to mali broj ljudi – a u stvari je relevantnija od peticije zato sto je na anketi skoro pa slucajni uzorak dok su ovi isli i trazili od gostiju lokala i pumpe da potpisu. Sto onda ne trazi izjasnjavanje svih stanovnika grada tj gradskog jezgra gdje se trotoari i nalaze? Dalje prica nesto o tome kako se ugostiteljima uzima bijeli leb iz usta a ustvari su nas pojahali sa terasama, i sa muzikom, i neosiguravanjem radnika i neplacanjem poreza i jos mnogo toga. Ima gospodo i drugih aktivnosti. Sto rece ovaj drugi mozda bi i neko drugi htio da zaradjuje na tom trotoaru.

    2. ne znam zasto smetaju bilo kome terase, otvorene ili zatvorene..neka svi placaju po m2 koliko zauzimaju vise u budzet opstine. Takođe da li je terasa zatvorenog ili otvorenog tipa zavisi od toga koliko je koji ugostitelj raspolozen da ulozi u svoj biznis, tako da mislim da nikome ne treba da se kriva.

    Ostavi komentar

    Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

    Povezani članci