Informacije o vremenu su trenutno nedostupne.

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

“Bizmismen” večeras u Nikšićkom pozorištu

Nikšićko pozorište
  • Autor onogost.me
  • 27.09.2024. u 07:59
Monodrama “Bizmismen” koju je, po tekstu Miodraga Karadžića, režirao Goran Bulajić, biće izvedena večeras na sceni Nikšićkog pozorišta, u 20 časova.

Izvođenje monodrame, u kojoj igra glumac Vojislav Vojo Krivokapić, organizuje se povodom tri decenije od premijere, u sklopu “Septembarskih dana Nikšić 2024”, a ulaz je slobodan.

Nagrađivana monodrama na aktuelan i humorističan način zabavlja publiku doživljajima Crnogorca koji, saznavši da mu je sin postao ‘bizmismen’, odlazi za njim u daleki grad”, stoji u najavi predstave.

“Bizmismen” je izveden preko 120 puta u Crnoj Gori i regionu, a nalazio se i na repertoaru pozorišta “Duško Radović” u Beogradu, u čijoj je produkciji i nastao, i gdje je izveden preko 35 puta. Među nagradama koje je osvojila monodrama posebno se ističu nagrada publike na Prvom festivalu monodrame Crne Gore 1995. i nagrada publike na Međunarodnom festivalu malih scena i monodrame u Istočnom Sarajevu 1996. godine.

Posle izvođenja na sceni nikšićkog “Zahumlja”, 15. marta ove godine, monodrama je uspješno izvedena u Danilovgradu, Vrbasu, Subotici, Šavniku i Trebinju.

    ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

    Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

    Ostavi komentar

    Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

    Povezani članci

    U bioskop Cinema 213 ove sedmice stižu četiri nova filma – animacija, avantura “Klinci kaubojci”, triler, horor “Nikad ne puštaj”, drama “Megalopolis” i drama “Megdan: Između vode i vatre”.