Informacije o vremenu su trenutno nedostupne.

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Nikšićanka Sofija Burić ponovo otplesala do svjetskog trona

Privatna arhiva
  • Autor onogost.me
  • 10.10.2024. u 18:21
Nikšićanka Sofija Burić, članica crnogorske plesne reprezentacije, ponovila je uspjeh od prošle godine – ponovo je osvojila najsjajnije odličje na Svjetskom prvenstvu u hip-hopu, koje se ove godine održava u Sjevernoj Makedoniji, u Skoplju.

„Naše dijete sa druge planete. Sofija Burić drugu godinu za redom svjetska prvakinja u hip-hopu. Osvojiti svjetsko, pa evropsko i sada svjetsko”, objavio je Miloš Adžić, jedan od trenera u plesnom klubu “Royal” iz Nikšića, gdje Sofija godinama trenira.

Sofija je postala svjetska prvakinja u konkurenciji od 215 solista, a za njen uspjeh, pored izuzetnog talenta i upornosti koju posjeduje, zaslužna je i njena mentorka Nikolina Adžić.

U Skoplju se takmiče ekipe i pojedinci sa četiri kontinenta, više od 4.900 takmičara, a reprezentacija Crne Gore je u ekipnom takmičenju od 33 ekipe zauzela 18. mjesto.

U pojedinačnim disciplinama je više od 200 takmičara, dok ih je u duo disciplinama preko 100.

Prethodne godine na svjetskom prvenstvu koje je održano u Poljskoj, Crna Gora je ostvarila istorijski rezultat – osvojila je četiri medalje i našla se na šestoj poziciji po broju osvojenih medalja na prvenstvu!.

Svjetsko prvenstvo u hip-hopu u Skoplju traje do 17. oktobra, a organizuje se u okviru Međunarodne pjesne federacije IDO (International Dance Organization).

Izvor: vijesti.me

    ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

    Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

    1

    Ostavi komentar

    Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

    Povezani članci

    Sekretarijat za uređenje prostora i zaštitu životne sredine Opštine Nikšić poziva zainteresovane predstavnike privrednih društava, preduzetnike, mjesne zajednice, nevladine organizacije i građane da uzmu učešće u razmatranju nacrta Programa privremenih objekata na teritoriji opštine Nikšić.
    Prema Ljeskovim dolima, gdje su mještani danas protestovali, prošla su tri kamiona sa leševima uginulih krava zaraženih kju groznicom. Policija je tom prilikom uhapsila tri osobe - Đoka Dragićevića, Danicu Dragićević i Mihaila Vujovića koji su pokušali da spriječe prolaz kamiona.