Informacije o vremenu su trenutno nedostupne.

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Nikšićka publika uživala u poeziji Slavka Perovića i Nebojše Ćića Vulanovića

d1
  • Autor onogost.me
  • 23.10.2015. u 08:10

Blues Brothers Bar je bio premali da sinoć primi sve zainteresovane na večeri poezije, na kojoj su stihove govorili bivši političar i poslanik Slavko Perović i glumac Nebojša Ćićo Vulanović. 

Nikšićka publika je bila u prilici da uživa u poeziji koja je prožeta kulturno istorijskim viđenjem  događaja u Crnoj Gori.

“Srećan sam što sam večeras ovdje sa vama, jer je ovakvo veče svima nama falilo”, naglasio je Slavko Perović.

Na pitanje da li se bavi poezijom da bi pobjegao od  stvarnosti i politike, bivši lider LSCG je naveo da je to njegovo porodično nasleđe.  

“Moj otac je bio književnik. U kući se vazda pričalo o književnosti, poeziji, istoriji i politici. Moja poezija je u meni, u mojoj duši, tako da to nije nikakav bijeg“, jasan je bio Perović.

On je govoreći o značaju Njegoša i njegovih djela naglasio da u Crnoj Gori skoro niko ne čita Njegoša, koji je kako navodi najveći pjesnik planete. Odgovarajući na pitanja prisutnih nije propuštio priliku ni da iskritikuje trenutnu situaciju u političkom i društvenom životu Crne Gore, što je izazvalo odobravanje od prisutne publike. Publika je sinoć  u Blues Brothers Bar-u po završetku programa imala priliku da kupi zbirku pjesama našeg sugrađanina i glumca Nebojše Ćića Vulanovića ”Strah od prije”.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

U bioskop Cinema 213 ove sedmice stižu četiri nova filma – animacija, avantura “Klinci kaubojci”, triler, horor “Nikad ne puštaj”, drama “Megalopolis” i drama “Megdan: Između vode i vatre”.