Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Opština Nikšić bira člana Savjeta za razvoj i zaštitu lokalne samouprave

opst
  • Autor onogost.me
  • 25.10.2015. u 09:51

Oglašen je javni poziv za predlog kandidata za člana Savjeta za razvoj i zaštitu lokalne samouprave.Za člana Savjeta može biti izabrana osoba iz reda istaknutih i uglednih gradjana Opštine i stručnjaka iz oblasti od značaja za lokalnu samoupravu.

Za člana Savjeta za razvoj i zaštitu lokalne samouprave ne može biti biran poslanik ili odbornik, lokalni funkcioner, starješina organa lokalne uprave i rukovodilac javne službe,izabrana, imenovana i postavljena lica u Vladi Crne Gore i organima državne uprave, funkcioneri i članovi organa političkih stranaka (predsjednici stranaka, članovi predsjedništva, njihovi zamjenici, članovi izvršnih i glavnih odbora, kao i drugi stranački funkcioneri),lica koja su pravosnažno osudjena za krivično djelo protiv službene dužnosti, bez obzira na izrečenu sankciju ili su pravosnažno osudjena za neko drugo krivično djelo na kaznu zatvora u trajanju dužem od  šest mjeseci.

Predlagači kandidata za jednog člana Savjeta za razvoj i zaštitu lokalne samouprave mogu biti stručne institucije, organizacije, nevladine organizacije, stručna udruženja,mjesne zajednicame, asocijacije lokalnih vlasti i gradjani.

 

Predlog se dostavlja u roku od 30 dana od dana objavljivanja javnog poziva, Skupštini opštine Nikšić – Odboru za izbor i imenovanja, predlog kandidata za člana Savjeta za razvoj i zaštitu lokalne samouprave.

Predlog kandidata podnosi se u pisanoj formi sa obrazloženjem predlagača o kandidatu.

Uz predlog kandidata potrebno je dostaviti i pisanu saglasnost kandidata.

Bliže informacije u vezi sa javnim pozivom mogu se dobiti u Službi za skupštinske poslove (Skupština opštine Nikšić, II sprat, kancelarija broj 10) ili putem telefona 040/213-073.

 

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Zbog planiranih radova na mreži, bez napajanja električnom energijom sjutra će ostati djelovi nikšićke opštine.