Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

DF: Tužilaštvo da pruži informacije o krivičnoj prijavi za nezakonito zapošljavanje

demokratski-front-logo-1
Ilustracija
  • Autor onogost.me
  • 25.02.2016. u 13:38

Demokratski front (DF) nije zadovoljan brzinom procesuiranja krivične prijave koju su podnijeli njihovi odbornici 2014. godine, a koja se tiče nezakonitog zapošljavanja u organima lokalne uprave.

S tim u vezi, odbornik iz redova DF-a u nikšićkom Parlamentu i funkcioner Pokreta za promjene, Arsenije Lalatović, pozvao je Vrhovno državno tužilaštvo da pruži potrebne informacije o tom predmetu.

”Ovom prilikom pozivamo Vrhovno državno tužilaštvo da da odgovor i obavijesti javnost u kojoj je fazi taj predmet. Nezadovoljstvo proizilazi iz, sada već, dužeg nerješavanja predmeta, za koji su navodi već dokazani”, tvrdi Lalatović.

”Vjerujemo da će već pomenuta prijava ovih dana prerasti u tužbu, da će ići dalje u proceduru i da će dobiti određeni epilog”, izrazio je očekivanje Lalatović.

On se dotakao i problema u mjesnim zajednicama, poručujući predsjedniku Opštine Veselinu Grboviću, da izvrši reizbor u mjesnim zajednicama, dok priču o poskupljenju vode smatra pitanjem koje, prema njegovim riječima ”vrijeđa inteligenciju”, jer, kako je naveo, za to nema osnova.

”Građanima Nikšića i nadležnim institucijama poručujem da porazmisle na ove teme i da se pozabave adekvatno njima”, zaključio je Lalatović.

Njegov kolega iz Demokratskog fronta i funkcioner Nove srpske demokratije, Marko Kovačević, osvrnuo se na probleme koje imaju građani u mjesnoj zajednici Humci.

”Dobili smo žalbe od strane građana Humaca da će privremeni objekti koji su im dati za stanovanje uskoro početi da se naplaćuju od strane Opštine. To su ugrožene kategorije društva, a mi, kao odbornici DF-a, želimo sa njima da se solidarišemo i da apelujemo na lokalnu vlast da pokaže više senzibiliteta prema toj grupi ljudi“, poručio je Kovačević.

Na današnjoj konferenciji, Kovačević se osvrnuo i na novootvoreni azil za pse. Pričajući o problemima sa kojima se suočavaju mjesne zajednice, spomenuo je Trubjelu i Besnice.

”Nedavno sam posjetio Trubjelu i Besnice i obratio  sam pažnju na novootvoreni azil za pse. To mjesto je neuredno i ne održava se kako bi to trebalo”, rekao je između ostalog Kovačević.

 

 

 

 

 

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Sastanak predstavnika političkih partija o pronalasku rješenja za izlazak iz krize u Šavniku koji je počeo danas u 12 sati u Skupštini Crne Gore završen je. Šef poslaničkog kluba Pokreta Evropa sad Vasilije Čarapić kazao je da je bilo nekoliko konkretnih prijedloga.
Političke partije počeće sjutra u 12 sati politički dijalog i razgovor kako bi se riješila kriza u Šavniku, gdje izbori nijesu završeni ni nakon više od godinu i po.