Informacije o vremenu su trenutno nedostupne.

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Filozofski fakultet: Koncert kvarteta „Quartetto Montenegro“

koncert
Ilustracija
  • Autor onogost.me
  • 13.04.2016. u 18:02

U Amfiteatru Filozofskog fakulteta od 13h biće održan koncert kvarteta „Quartetto Montenegro“ čiji su organizatori Muzički centar Crne Gore i Filozofski fakultet u Nikšiću.

„Quartetto Montenegro“ čine članovi Crnogorskog simfonijskog orkestra: koncertmajstor Marko Radonić, vođa drugih violina Katarina Pavlović, prvi violista Uroš Lapčević i prvi violončelista Dmitrij Prokofjev.

Marko Radonić je osnovne i magistarske studije završio u Beču na Univerzitetu za muziku i lijepe umjetnosti. Koncertmajstor je orkestra Junge Philharmonie Wien i gudačkog orkestra Sinfonietta dell´Arte. Poslednjih sedam godina je vođa Bečkog gudačkog kvarteta Alliance. Katarina Pavlović završila je Fakultet muzičke umjetnosti u Beogradu i magistrirala na Akademiji umjetnosti u Novom Sadu. Stalni je član Gudača sv. Đorđa, koncertmajstor Simfonijskog orkestra jugoistočne Evrope i vođa drugih violina u Orkestru bez granica.

Uroš Lapčević je završio studije na Muzičkoj Akademiji na Cetinju. Svirao je u orkestru Stanislav Binički, orkestru RTS-a. Nastupa kao vođa viola u okviru Operosa festivala klasične muzike i opere.

Dmitrij Prokofjev je osnovne i postdiplomske studije završio na Konzervatorijumu Čajkovski u Moskvi. Od 2000. godine je solista državnog kamernog orkestra Moskovski virtuozi. Od 2008. godine predaje violončelo na Moskovskom državnom konzervatorijumu P. I. Čajkovski.

Ulaz je slobodan. 

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci