Informacije o vremenu su trenutno nedostupne.

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Nikšićko pozorište: Repriza ”Jao, moj Jagoše”

jago
Nikšićko pozorište
  • Autor onogost.me
  • 26.04.2016. u 07:50

Večeras na sceni Nikšićkog pozorišta u 20 časova na programu je drugo izvođenje predstave ''Jao, moj Jagoše'', čiju je premijeru nikšićka publika mogla da pogleda sinoć.

Ovu predstavu je po tekstu Miodraga Karadžića režirao Goran Bulajić, a čini je brojna ekipa glumaca: Aleksandar Radulović, Gorana Marković, Ana Vučković, Jovan Krivokapić, Petar Novaković, Radmila Božović, Mihailo Perošević, Jelena Vidović, Nebojša Vulanović, Gordana Mićunović, Julija Milačić, Nikola Vasiljević, Anđelija Rondović, Boban Čvorović, Karmen Bardak, Kristina Stevović i Velizar Kasalica.

Ulaznice se mogu kupiti na biletarnici do početka predstave po cijeni od četiri eura, a rezervacije i više informacija mogu se dobiti na brojeve telefona 040/213-566 i 068/241-701.

''Nikšićko pozorište je premijernim izvođenjem komedije „Jao, moj Jagoše“, crnogorsku teatarsku produkciju obogatilo dinamičnom ansambl predstavom velike forme. Praizvedba novog teksta poznatog dramskog pisca Miodraga Karadžića, scenski je do detalja odslikala njegov prepoznatljiv i bogat komediografski opus.

Rediteljska postavka Gorana Bulajića gradacijski uvodi gledaoca u priču o nama samima i okruženju, vješto sintetišući elemente komedije karaktera, mentaliteta i situacije. Koncepcijski jasan rediteljski rukopis Bulajića, izoštren je u ovom naslovu i kroz njegovu prethodnu bogatu saradnju sa Karadžićem, jer je ovo peti projekat koji je spojio tu dvojicu dramskih stvaralaca.

Redukovani dijalozi kroz filmski montirane sekvence, od glumačke ekipe, bez izuzetka, iziskivao je preciznost u iščitavanju likova i artikulisanju stanja. No,oni su na najbolji način odgovorili postavljenom zadatku, jer su svojim energičnim glumačkim artizmom oživjeli i na veoma suptilan način približi svih sedamnaest likova komedije'', prve su reakcije kritike na treću produkcijsku predstavu Nikšićkog pozorišta od preseljenja u novu zgradu.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

U bioskop Cinema 213 ove sedmice stižu četiri nova filma – komedija “Male šape na velikom putovanju”, drama, akcija “Džoker: Ludilo u dvoje”, triler “Genijalna prevara” i drama “Bauk”.