Informacije o vremenu su trenutno nedostupne.

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Dubravka Drakić: Vito je veliki zbog univerzalnosti njegove poezije

poetsko_vece
Marija Vujović
  • Autor onogost.me
  • 04.05.2016. u 07:26

Poetsko-muzičko veče ''Nedjelja u gradu N'', sinoć je u okviru manifestacije ''Dani Vitomira Vita Nikolića'', okupilo brojne Nikšićane, ali i crnogorske istaknute umjetnike. 

“Veliko mi je zadovoljstvo što su prije svega Fondacija ''Ćano Koprivica'' i NVO CEHRA odlučili da sedam dana posvete Vitovom životu i stvaralaštvu. Smatram da je to, ipak, za Crnu Goru i za ovakav odnos prema kulturi, prema stvaraocima, jedan veliki iskorak”, kazala je glumica Dubravka Drakić, dodajući da je količina poštovanja koja je na ovaj način iskazana prema Vitovom djelu za svaku pohvalu, a posebno joj je drago što je manifestacija skrenula pažnju javnosti.

“Između ostalog, moji studenti na fakultetu nikada ne bi naučili toliko o Vitovom djelu i toliko njegovih pjesama da se nijesu desili ovi dani i da studenti sami nijesu bili motivisani da govore večeras Vitovu poeziju u Nikšiću, pa i da ih publika ovako divno pozdravi“, zadovoljno je istakla Drakić.

Ona je, međutim, iskazala i blago razočarenje time što je sve manje i manje ovakvih večeri koje su sjajna prilika da ljudi čuju zašto je Vito veliki, a kako kaže Drakić, veliki je upravo zbog univerzalnosti njegove poezije i univerzalnosti poruka koje šalje njegovo stvaralaštvo. Nije krila ni zadovoljstvo što su njeni studenti i ona kao profesorka, mogli da doprinesu ovakvoj manifestaciji i da budu pozdravljeni kao što je to bilo sinoć u Nikšiću.

Publika je oduševljeno pozdravila Vitove stihove u recitaciji studenata Fakulteta dramskih umjetnosti sa Cetinja, a ni sami studenti, kako kažu, nijesu manje uživali.

„Večeras mi je bilo divno, nijesmo očekivali ovakav odziv i publika nam je dala jaku povratnu reakciju“, kazala je Marija Đurić, student treće godine Fakulteta dramskih umjetnosti sa Cetinja, dok je njen kolega, Vule Marković, dodao da je uživao u muzici Bojane Marković i Slobodana Boba Bogdanovića, koji su upotpunili ovo veče.

Događaj su organizovali Fondacija ''Stanislav Ćano Koprivica'' i Cehra – Alijansa za kulturu, ekologiju i ljudska prava.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

U bioskop Cinema 213 ove sedmice stižu četiri nova filma – komedija “Male šape na velikom putovanju”, drama, akcija “Džoker: Ludilo u dvoje”, triler “Genijalna prevara” i drama “Bauk”.