Informacije o vremenu su trenutno nedostupne.

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Nikšićko pozorište: Baletski spektakl

ksenija1
Ilustracija
  • Autor onogost.me
  • 24.05.2016. u 07:09

Večeras će u Nikšićkom pozorištu premijerno biti održan baletski kolažni spektakl u kojem će učestvovati oko 200 balerina, kao i brojni gosti iz zemlje i inostranstva.

Program se u organizaciji Baletske škole „Princeza Ksenija“ i JU Nikšićko pozorište realizuje povodom obilježavanja jubileja decenije obnove nezavisnosti i hijadu godina državnosti.

Repertoar će početi u 19 časova svečanim defileom balerina, u pratnji Vojnog orkestra Crne Gore, koji će se kretati centrom grada, od zgrade Nikšićkog pozorišta, uz kraće zadržavanje na Trgu slobode, do zgrade Skupštine opštine Nikšić.

U povratku, učesnici programa kretaće se istom maršrutom. Po završetku promenade, u sali Nikšićkog pozorišta, sa početkom u 20 sati, biće premijerno izveden Gala koncert. Koreografiju projekta potpisuje Galina Jevgenijevna Čajkovska, iz Kijeva, uz asistenciju Svetlane Tsidiline iz Rusije i Emme Veljić iz Ukrajine. Dirigent Vojnog orkestra je Milo Belević.

Publika će imati priliku da pored koncerta solista i ansambla Baletske škole „Princeza Ksenija“ iz Bara, Podgorice i Nikšića, odgleda premijerno solistu beogradskog baleta Jovicu Begojeva, u koreografiji Ane Halas iz Mađarske. Premijerno će nastupiti i pijanista Rinat Kurmashev iz Ukrajine. U segmentu solo izvođač, nastupiće i poznati crnogorski kantautor Slobodan Kovačević.
Premijerno će biti prikazani spotovi Roberta Wernera iz Austrije i Duo gitara Srđan Bulatović Darko Nikčević. Režiser je Filip Đurišić, a izvršna direktorica i producent je Vanja Pantović.

Rad na ovom projektu odvijao se tokom školske 2015/2016 godine, a realizovan je uz saradnju sa ministarstvima kulture i odbrane u Vladi Crne Gore, opštinama Podgorica i Nikšić, Nikšićkim pozorištem, Turističkom organizacijom Podgorice, Fondacijom Njegoš, kao i brojnim prijateljima Baletske škole „Princeza Ksenija“.

Prisutne će u ime Opštine Nikšić pozdraviti Sonja Nikčević, predsjednica Skupštine.

Isti program će biti izveden u Podgorici, u četvrtak, 26. maja.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Promocija zbornika "Mozaik", Književnog kluba "Poenta poetika", biće upriličena večeras u "Zahumlju", sa početkom u 19 časova.