Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Nikšić i turska Osmanija potpisali sporazum o saradnji

osmani222
Bojana Vujačić
  • Autor onogost.me
  • 26.05.2016. u 13:10

Danas je u hotelu „Trebjesa“ upriličeno potpisivanje sporazuma o saradnji između Opštine Nikšić i turskog grada Osmanije, kojim su dva grada ujedno ozvaničila bratimljenje. Sporazum je u ime Opštine Nikšić potpisao predsjednik Veselin Grbović, a u ime Osmanije, gradonačelnik Kadi Kara.

Predsjednik Opštine Veselin Grbović rekao je da je izuzetno zadovoljan potpisivanjem Sporazuma o saradnji i bratimljenju sa turskim gradom Osmanija.

”Ovaj sporazum će sigurno označiti proširenje saradnje između dvije države, Turske i Crne Gore, a posebno između naših gradova. Vlasnik Toščelika je porijeklom iz grada Osmanija, tako da već imamo saradnju, a uspostavićemo i dalju. Danas ćemo imati sastanke privrednika sa delegacijom iz Turske i pokrenućemo pitanje mogućnosti saradnje na drugim poljima. Ubrzo očekujemo dolazak delegacije privrednika iz Osmanija kod nas, ali i posjetu naše delegacije Osmaniju”, rekao je Grbović.

Grbović je izarzio nadu da će saradnja biti plodotvorna, kao i da su odnosi među državama u usponu, na visokom nivou, na svim nivoima od predsjednika do lokalnih samouprava, a napomenuo je i dobre avio veze, od kada je uspostavljena linija Istanbul – Podgorica. 

”Tako smo za sat vremena jedni kod drugih i nema razloga da saradnja ne bude u usponu”, rekao je predsjednik Opštine Nikšić i zahvalio turskoj delegaciji na posjeti, uz želju da im boravak u Crnoj Gori bude prijatan.

Gradonačelnik Osmanije Kadi Kara rekao je da će današnje potpisivanje sporazuma doprinijeti još boljem odnosu dvije države koje su kulturološki i istorijski povezane, kao i da je to dobar početak za dva grada.

”Vjerujem da je današnji dan istorijski za našu Opštinu kao i da smo srećni i mi kao i Opština Nikšić što se ovo danas desilo. Takođe, vjerujem da će kako vrijeme prolazi odnosi opština biti još bolji, a bratski odnosi dvije države još više unaprijeđeni i poboljšani”, rekao je Kara.

Poručio je stanovnicima Nikšića da imaju svog rođenog brata u Turskoj, Opštinu Osmanija, ali i da očekuje kako gradonačelnika i njegove saradnike, tako i sve građane u posjeti njegovom gradu.

”Želim da se zahvalim svima koji su doprinijeli da se ovaj današnji dan desi. Zahvaljujem se dvjema državama Turskoj i Crnoj Gori, gradonačelniku Nikšića, njegovim saradnicima, Skupštini opštine, dekanu Fakulteta, predsjeniku Privredne komore, kao i svima koji su doprinijeli današnjem danu”, zaključio je Kara.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Uprava za kapitalne projekte je od početka godine realizovala skoro 25 miliona eura, u prvom kvartalu realizovano je četiri puta više u odnosu na isti period prošle godine, saopštio je za TV Vijesti, Filp Vujović iz Uprave za kapitalne projekte. Uprava realizuje preko 250 projekata vrijednosti 85 miliona eura.