Informacije o vremenu su trenutno nedostupne.

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Program u avgustu u znaku dva velika muzička festivala

presica
Bojana Vujačić
  • Autor onogost.me
  • 01.08.2016. u 10:47

U Gradskoj kući predstavljen je avgustovski repertoar Programa podrške razvoju kulture u Nikšiću. 

Kako je najavljeno, program će obilježiti Lake Fest i Bedem Fest.

Sekretar Sekretarijata za sport, kulturu, mlade i socijalno staranje, Milan Korać, osvrnuo se i na druge kulturne događaje i poručio da građane očekuje zanimljiv repertoar.

„JU Zahumlje imaće značajna gostovanja van Crne Gore. Dječiji folklorni ansambl pokazaće vještine i sposobnosti na Međunarodnom festivalu folklora za djecu i mlade „Čuvari tradicije“, koji će se održati na Ilidži. Potom će Prvi folklorni ansambl učestvovati na XXXV Međunarodnom festivalu folklora „Gira lu mundi“u Italiji. JU Narodna biblioteka „Njegoš“ sa svoja dva programa upotpuniće program događaja u ovom mjesecu. To su koncert „Pjesmom da ti kažem“ i promocija knjige „Da nas san ne prevari“, rekao je Korać i dodao da sadržajnost ukazuje da i za vrijeme raspusta i odmora, kultura u Nikšiću, kao vitalna društvena djelatnost, nastavlja da pruža kvalitetan program.

Ispred organizacije šestog Lake Fest-a, Aleksandra Zečević, ponovila je da će se taj muzički spektakl održati od 11. do 14. avgusta.

„Festival će okupiti 28 izvođača među kojima je najveća zvijezda Manu Chao La Ventura. Pored njih publika će po prvi put moći da čuje Gorana Barea i Majke, YU grupu, Kerber... Prvi dan festivala posvećen je desetogodišnjici obnove nezavisnosti i ulaz će biti besplatan, a pokrovitelj ovog dana je Ministarstvo kulture. Mi se kao i svake godine trudimo da izađemo u susret gostima, pa će i ove godine kamp biti besplatan. Ulaznica je 25 eura za tri dana i 10 eura za jedan“, rekla je Zečević i pohvalila se da je interesovanje iz regiona veliko.

Ona je sve zainteresovane uputila, za više informacija, na zvanični sajt i facebook stranicu festivala.

Katarina Vujović, iz organizacije Bedem Fest-a, poručila da će se ovogodišnji sedmi festival održati pod sloganom „Vjeruj“, te da će od ove godine predstavljati uvertiru Septembarskim danima kulture.

„Vratili smo stari datum, festival će se održati posljednjeg vikenda u mjesecu, od 25. do 27. avgusta“, rekla je Vujović.

Naznačila je podršku Opštine Nikšić, u kojoj, kako je rekla, Bedem Fest ima velikog partnera.

„Drago nem je da su grad i Opština prepoznali naš rad. Kamp će i ove godine biti organizovan i besplatan. U okviru festivala predviđena su tri dana muzičkog programa, ali i prateći sadržaji. Biće organizovana likovna kolonija „Pogled sa bedema“, biciklistička tura „Bedem karavan“, saopštila je ona i spomenula aktivnosti Bedem Fest-a u cilju promocije potencijala osoba sa invaliditetom koja se odvija u saradnji sa Paraolimpijskim komitetom. U tu svrhu, naši paraolimpijci biće ispraćeni na Paraolimpijadu'', najavila je između ostalog ona.

Kada su u pitanju karte za taj festival, cijena je pet eura.

''To su jednodnevne karte. Takođe, obezbijeđen je prevoz na relaciji Nikšić  - Podgorica. Posjetioci će imati priliku da vide znatno drugačiji program. Tu su bendovi za starije, veče akustične muzike, a ono što je važno je i saradnja sa Demo festivalima u regionu“, istakla je Vujović i otkrila da sa nestrpljnjem čekaju početak festivala.

Na konferenciji za medije rečeno je da će avgustovski program početi 3. avgusta izložbom grafika Antona Lukatelija iz fundusa JU „Muzej i galerije“ Nikšić.

 

 

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Promocija zbornika "Mozaik", Književnog kluba "Poenta poetika", biće upriličena večeras u "Zahumlju", sa početkom u 19 časova.