Informacije o vremenu su trenutno nedostupne.

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

VIDEO: Grandiozni projekat na Bogetićima: Zdravstveno-turistički kompleks “Terme”

ostrog_turisticki_kompleks
termeostrog.com
  • Autor onogost.me
  • 14.09.2016. u 12:34

U  mjestu Bogetići, u blizini manastira Ostrog, u planu je izgradnja jedinstvenog turističkog objekta Terme Ostrog, sa idejom da integriše vjerski i zdravstveni turizam.

Idejni tvorac grandioznog turističkog kompleksa je Nikšićanin Dragan Radonjić, čiji je predlog osvojio prvu nagradu na međunarodnom konkursu.

Radonjić će nagradu primiti u oktobru ove godine na svečanosti u hotelu Splendid.

Ovaj atraktivni objekat, prema zamisli, zauzimaće prostor od 76.000 metara kvadratnih, na terenu sa izraženim padom i pružaće spektakularan pogled na manastir i prirodne ljepote tog kraja.

''Potreba o projektovanju visefunkcionalnih cijelina proizašla je na osnovu analize postojećeg stanja, potreba pinvestitora i geografskih karakteristika područja. Kompleks je projektovan na bazi integralnog planiranja razvoja prostora za zdravstveni i vjerski turizam usklađen sa zaštitom i afirmacijom prirodnog i kulturnog predjela i vrijednosti lokalne sredine'', kaže se o koracima koji su uzimani u obzir neposredno prije nego što je ideja stavljena na papir.

 

Radonjić očekuje da će se pojaviti investitori koji će prepoznati interes ulaganja u ovaj atraktivni turistički sadržaj u blizini trećeg najposjećenijeg hrišćanskog svetilišta.

Terme Ostrog, kako je predviđeno, biće objekat sa 4 zvjezdice, a poseban ugođaj predstavlja lokacija na kojoj su uticaji i planinske i morske klima. 

''Kompleks je projektovan da omogući i afirmiše i neponovljiv vizuelno-estetski doživljaj, koji će omogućiti zadovoljenje raznolikih potreba posjetilaca imajući u vidu potrebe miliona hodočasnika, koji posjećuju svetilište, manastir Ostrog'', dodaje se na zvaničnom sajtu ovog projekta (www.termeostrog.com).

Predviđene su nekolike funkcionalne cjeline.

Smještajni kapaciteti u ponudi će imati apartmane, vile, depadanse i sobe, zatim Multifunkcionalni centar sa kogresnim salama, izložbenim prostorima i komercijalnim sadržajima, dok će Centar za rehabilitaciju i relaksaciju imati  Spa, Welness, prostore za rekreaciju, sport i zabavu.

Namjera je bila da se u autohtoni duhovni i prirodni prostor kreira autohtoni turistički proizvod, koji bi vrhunskim kvalitetom i standardom pružio dodatni doživljaj posjetiocima.

''Snagu brenda Ostrog nema nijedna destinacija u regionu. Prostor je spojio tri mediteranske civilizacije i religije – pravoslavlje, katolicizam i islam. Zato je idealno mjesto za artikulisanje različitih oblika vjerskog i kulturnog turizma, od hodočašća, duhovnih vježbi i obnove do posjete i obilaska bogate kulturne baštine. Milioni ljudi posjete svetilište u potrazi za duhovnim ispunjenjem, zdravljem, psihičkom rehabilitacijom i duhovnim mirom. Postejećim potrebama brojnih vjernika, banjsko-turistički kompleks treba da ponudi adekvatnu savremenu zdravstvenu uslugu'', objašnjava se i navodi fenomen prirodnih izvora koji na tom prostoru povremeno prorade, a u narodu su poznati kao ''Čudotvorne vode''.

Osim turista koji borave na crnogorskom primorju, projekcija je da će Terme Ostrog, privući i one koji dolaze u Dubrovnik i hrvatsko primorje.

''Banjsko-turistički kompleks na ovoj lokaciji može ponuditi novu identitetsku vrijednost korišćenjem prirodnih resursa, posebno tople (a pretpostavka je) i mineralne vode i sunčeve energije kroz novi tehničko tehnološki pristup'', prednosti su koje se navode.

Kada bude sproveden u djelo, očekuje se da ovaj savremeni turistički kompleks podigne turističku ponudu Crne Gore u okviru posebnih oblika turizma u ruralnom kontekstu.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Dvije prosječne zarade u Crnoj Gori nijesu dovoljne da podmire troškove iz sindikalne potrošačke korpe koje iznosi 2.000 eura, što nam i dalje govori da su troškovi života mnogo veći u odnosu na zarade, kažu sagovornici Portala RTCG.