Informacije o vremenu su trenutno nedostupne.

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Adžić: Cilj je plasman u drugu fazu EP

adzo_osijek1
cdm.me
  • Autor onogost.me
  • 02.12.2016. u 17:30

Cilj ženske rukometne reprezentacije Crne Gore na Evropskom prvenstvu Švedskoj biće plasman u drugu fazu, među 12 najboljih, kazao je selektor Dragan Adžić.

Švedska će od 4. do 18. decembra biti domaćin šampionata Evrope za rukometašice. Adžić je podsjetio da će šampionat u Švedskoj biti deveto uzastopno takmičenje na kojem nastupa crnogorska reprezentacija.

"Plasman u drugu fazu apsolutno bi bio zadovoljavajući i u fonu ostvarenja zacrtanog cilja, a to je nastup na Igrama u Tokiju. U tako jakoj konkurenciji, sa podmlađenim sastavom i problemima koje smo imali i u ovom sastavu plasman u drugu fazu i prvi šešir u baražu za Svjetsko prvenstvo bio dobar rezultat", kazao je Adžić na konferenciji za novinare.

On je naglasio da bi crnogorske rukometašice plasmanom u drugu fazu dobile još tri utakmice i neprocjenjivo iskustvo, a time i napravile korak ka velikim rezultatima u narednom periodu. Adžić je kazao da je crnogorska jedina reprezentacija koja putuje na šampionat da se stvara.

"Imamo pet ili šest igračica koje bi trebale da nose igru, a biće im prvo veliko takmičenje. Vjerujem u njih, zadovoljan sam onim što su pružile do sada. Svjesni smo iskustva i neiskustva, ali i potencijala koje imaju. Vjerujem da ćemo se vratiti uzdignuta čela sa EP i da ćemo napraviti prvi korak u stvaranju reprezentacije koja će biti konkurentna u ovom olimpijskom ciklusu", kazao je Adžić.

Kapiten Milena Raičević kazala je da reprezentacija u Švedsku putuje da pruži maksimum i predstavi se u što boljem svjetlu.

"Idemo na EP u promijenjenom i podmlađenom sastavu. Idemo da se borimo i damo maksimum, vjerujem da će nam se to vratiti na pravi način. Ne obećavamo ništa, osim velike borbe i želje za igrom i da se pokažemo u što boljem svjetlu", kazala je Milena.

Desni Bek Đurđina Malović, vjeruje da će crnogorska reprezentacija i na EP u Švedskoj dati maksimum.

"Dobro smo se spremale, imale smo treninge i kontrolne mečeve sa Slovenijom i Hrvatskom. Na startu igramo sa Danskom, koja praktično igra kao pred svojim navijačima i biće izuzetno motivisana. I ostale dvije rerezentacije su izuzetno kvalitene, ali idemo korak po korak. Vjerujemo u ono što radimo i očekujemo najbolji mogući rezultat", kazala je Malović.

Crna Gora će na Evropskom prvenstvu u Švedskoj, od 4. do 18. decembra, igrati u grupi C u Malmeu sa Danskom (5. decembra), sa Češkom (7. decembra) i Mađarskom (9. decembra). Najbolje tri ekipe u Helsingborgu ukrstiće se sa selekcijama iz grupe D, u kojoj su Norveška, Rusija, Rumunija i Hrvatska.

 

Izvor: CdM

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Ženska rukometna reprezentacija Crne Gore okupiće se sjutra u Podgorici, u okviru EHF semdice. To će ujedno biti početak priprema za Evropsko prvenstvo koje će od 28. novembra do 15. decembra biti odigrano u Austriji, Mađarskoj i Švajcarskoj.