Informacije o vremenu su trenutno nedostupne.

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Filozofski fakultet: Veče humora i satire

faks1
Privatna arhiva
  • Autor onogost.me
  • 27.04.2017. u 08:50

Veče humora i satire u organizaciji aforističara Crne Gore  biće održano večeras u amfiteatru Filozofskog fakulteta.

Početak večeri zakazan je u 19h.

Tokom ovog humorističko-satiričnog maratona svoje aforizme govoriće Radomir Racković, Ilija Lakušić, Vladislav Vlahović, Dejan Tofčević, Dragan Koprivica, Vladimir Mićković, Jovan Eraković, Čedo Baćović, Vladan Čizmović Čiki, Ljubomir Bulatović, Marinko Pavićević, Milica Papović, Višnja Kosović, Dragan Pavličić, Miško Jokić, Zoran Raonić, Miladin Joksimović, Ratko Brković i Sava Radulović.

Program će voditi Milena Pićurić.

Po riječima organizatora večeri Dragana Koprivice, cilj aforističara je da studentima neposredno približe ovaj žanr, koji je nedovoljno afimrisan na našim prostorima.

Da se crnogorski aforističari mogu mjeriti sa svojim kolegama u okruženju, dokazuju brojni nastupi i visoka priznanja u zemlji i inostranstvu.

Koprivica je rekao i da su aforističari voljni da nastupe na svim fakultetima Univerziteta Crne Gore, kao i da, po mogućnosti, gostuju u svim gradovima.

Slično veče održano je 11. aprila u velikoj sali KIC-a „Budo Tomović“ u Podgorici, nakon čega su aforističari i došli na ideju da organizuju karavan humora i satire po Crnoj Gori, u okviru kojeg se održava i večerašnja manifestacija.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Promocija zbornika "Mozaik", Književnog kluba "Poenta poetika", biće upriličena večeras u "Zahumlju", sa početkom u 19 časova.