Informacije o vremenu su trenutno nedostupne.

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Blistavo proljeće učenika Muzičke škole “Dara Čokorilo”

vesna_i_milena1
Privatna arhiva
  • Autor onogost.me
  • 07.06.2017. u 07:23

Sa takmičenja na kojima su ovog proljeća nastupali učenici Muzičke škole “Dara Čokorilo”, donesene su brojne nagrade. 

Harmonika fest: Muzička škola bogatija za dva trofeja

Posljednje donose harmonikaši, koji su od 29 do 31. maja učestvovali na Harmonika festu koji je održan u Tivtu.

Jedanaest solista, trio harmonika i mješoviti orkestar predstavljali su Nikšić, a najbolji među njima bili su pobjednici u svojim kategorijama: Milena Radović, učenica II razreda srednje škole i mješoviti orkestar koji priprema i kojim  diriguje prof. Vesna Šarac.

Uz pehare dobili su zvanje laureata festivala.

Odlične rezultate postigli su: Vujačić Vuk - I nagrada, prof . Ljiljana Radović; Radulović Marko - II nagrada, prof. Nada Milićević; Jovanović Milan - II nagrada, prof. Vesna Šarac; Šljukić Andrija - II nagrada, prof. Nada Milićević; Gluščević Vojislav - II nagrada, prof. Vesna Šarac; Kažić Mihailo - III nagrada, prof. Nada Milićević; Jovana Jaredić - II nagrada, prof . Ljiljana Radović; Knežević Dimitrije - I nagrada, prof. Vesna Šarac; Jaredić Katarina - II nagrada, prof . Ljiljana Radović; Mićković Joko - II nagrada, prof. Vesna Šarac Drašković Milena – I nagrada, prof. Vesna Šarac; trio harmonika u sastavu Joko Mićković, Aleksandra Ćeha, Milena Drašković  - II nagrada, prof. Vesna Šarac; mješoviti orkestar  – I nagrada, dirigent prof. Vesna Šarac.

Jedino međunarodno takmičenje za klasičnu harmoniku u Crnoj Gori bilo je odlična prilika za takmičare ove Škole, da još jednom zablistaju.

„Razmjena znanja, prakse i iskustva kao i upoznavanje sa domaćim i svjetskim tokovima u savremenoj koncertnoj i pedagoškoj praksi za harmoniku, primarni je cilj festivala na kojem učenici“, naveli su iz Škole povodom uspjeha na festivalu.

Prva nagrada za Ivana Burića na festivalu gudača

Učenik Muzičke škole “Dara Čokorilo”, violinista Ivan Burić, vratio se sa prvom nagradom sa festivala gudača „Zlatne stepenice”, koji je održan u Valjevu.

Žiri su činili priznati umjetnici koji su Ivanu dodijelili nagradu za upečatljivo izvođenje, muzikalnost i izvođačku specifičnost zahtjevnog programa. 

„Za festival „Zlatne stepenice” Ivana je pripremala profesorica violine  Dijana Dendić koja je u svojoj profesionalnoj karijeri iznjedrila veliki broj učenika koji iz godine u godinu, kontinuirano, učestvuju na državnom i međunarodnim takmičenjima u različitim kategorijama i disciplinama, i osvajaju prve nagrade“, saopštili su iz Muzičke škole ''Dara Čokorilo'' povodom tog festivala koji je održan od 26. do 28. maja.

Takođe u maju, ovaj talentovani učenik osvojio je prvu nagradu na VI Međunarodnom takmičenju muzičara Fantast, koje je održano u Bečeju.

Žetva nagrada na festivalu „Isidor Bajić“ u Novom Sadu

Nekoliko dana prije harmonikaša, od 27. do 29. maja održano je takmičenje „Isidor Bajić“ u Novom Sadu, u organizaciji istoimene Muzičke škole i Udruženja klavirskih pedagoga Vojvodine. Predstavili su se učenici osnovne škole u disciplini klavir, a učenici srednje skole u disciplinama uporedni i TO klavir.  Svi učesnici iz Nikšića ostvarili su sjajne rezultate, osvojivši ukupno 15 nagrada i to 13 prvih, jednu drugu i jednu treću nagradu.

Učenici Emilija Pejaković, Đorđa Glomazić, Vladana Ranitović, Dimitrije Dojić, Bjanka Minić koje je pripremala profesorica Gordana Bjeletić; Anđelina Aleksija Stanišić, Sara Dubljanić i Andrija Đikanović kod profesorice Mire Der; Milena Radulović, Anastasija Vukotić u klasi prof. Marije Stanišić i Bojana Dorongić u klasi profesorice Anđele Đurović osvojili su prve nagrade u osnovnoškolskom uzrastu u kategoriji klavir solo.

Učenica srednje škole Sara Tasovac u klasi profesorice Milice Joković donijela je prvu nagradu u smjeru muzički saradnik, dok je u kategoriji uporedni klavir Milena Radović u klasi profesorice Mire Der osvojila takođe prvu nagradu.

Uspjehu u Novom  Sadu doprinijeli su Mia Nikčević u klasi profesorice Milice Pejović, koja je osvojila drugu nagradu festivala, kao i Valentina Muratović u klasi profesorice Milice Pejović sa trećom nagradom.

Njih je ocjenjivao žiri sastavljen od renomiranih klavirskih pedagoga.

„Takmičenje u Novom Sadu  imalo je za cilj interaktivnu razmjenu pedagoških iskustava, popularizaciju i njegovanje principa „radost muziciranja kod djece, zatim poplularizaciju klasične muzike, kao i afirmaciju pedagoga sa izuzetnim rezultatima“, navodi se o festivalu u Novom Sadu koji je osim djece koja pohađaju redovno muzičko obrazovanje okupio i one koji ne pohađaju redovnu muzičku školu.

Prva nagrada za klavirski duo u Smederevu

U prvoj polovini maja, na 4. Međunarodnom pijanističkom takmičenju u Smederevu, koje je održano od 3. do 8. maja, klavirski duo u sastavu Kristina Šćepanović i Maša Cupara osvojio je prvu nagradu.

Za ovo prestižno takmičenje učenice je pripremala profesorica Ivana Pešić.

Kristina i Maša su učenice III razreda srednje škole, a od prošle godine sviraju u ovom sastavu i ostvaruju sjajne rezultate.

Uvertiru za sva priznanja u mjesecu maju predstavljao je 44. Muzički festivalu mladih Crne Gore, koji je održan krajem aprila u Umjetničkoj školi ''Vasa Pavić'' u Podgorici, kada su učenici nikšićke Škole napravili fantastičan uspjeh u konkurenciji domaćih takmičara.

 

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Promocija zbornika "Mozaik", Književnog kluba "Poenta poetika", biće upriličena večeras u "Zahumlju", sa početkom u 19 časova.