Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Lalatović: Najavljena rekonstrukcija Doma revolucije još jedna obmana

arsenije-lalatovic-pzp-nk
Privatna arhiva
  • Autor onogost.me
  • 19.06.2017. u 09:05

Pokret za promjene (PzP) i Demokratski front (DF) izrazili su bojazan da problem Doma revolucije i ovoga puta neće biti riješen.

”Izražavamo bojazan da će i ovaj pokušaj biti kontinuitet ministra Mićunovića, što naravno da ne bismo voljeli, jer sličan se sličnom raduje, a praksa je pokazala da aktuelni režim, definitivno umije da „obećava“, a zna se kome njihova „obećanja“ obično i služe”, navodi se u saopštenju koje potpisuje funkcioner DF-a i PzP-a Arsenije Lalatović.

Kako dalje kaže, ovaj višedecenijski problem u strogom centru grada predstavlja ogledalo vlasti, a „nažalost i „plavu grobnicu“, koja je ponijela na desetine života“.

”Svjedoci smo u prethodnom periodu da je ovaj problem više puta rješavan od strane aktuelne vlasti. Naravno od izbora do izbora. I naravno da nikada nije riješen. Valja se prisjetiti ne tako davno, zaboravljenog ministra kulture Mićunovića, koji je za 2017. godinu već bio riješio problem Doma revolucije. I naravno, danas kada je 2017. godina uveliko, vidimo, da je bila u pitanju još jedna obmana od strane nelegitimne vlasti”, naveo je Lalatović.

U svemu ovome, dodaje on, danas se došlo od Mistarstva kulture do Ministarstva održivog razvoja i turizma.

”Šta finalno arhitektonsko rješenje podrazumijeva? U krajnjem i sve da se ostvari njihova petofazna metodološka 10+20+70, što se suštinski dobija? Koliko košta i ko će da finansira ovaj make up, ili ti lijepo našminkan „prajmer“  za oči. Suštinski 70 procenata prostora podsjećaće na „faraonsku grobnicu“, koja vjerovatno u dužem vremenskom intervalu neće imati upotrebnu vrijednost. A ovo 10+20 predstavljaće „šansu“ lokalnim „biznismenima“ da „uštinu“ ekskluzivan prostor u strogom centru grada“, smatra Lalatović.

”U svakoj varijanti, kada dođe do promjena u Nikšiću i Crnoj Gori Pokret za promjene, Demokratski front i drugi subjekti u vlasti naći će mehanizme da riješe problem do kraja, ali 100 posto i u korist apsolutno svih građana Nikšića i Crne Gore. Sve u svoje vrijeme”, zaključio je funkcioner DF-a i PzP-a.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Premijer Milojko Spajić odgovaraće sjutra u Skupštini na pitanja predstavnika poslaničkih klubova, na posebnoj sjednici posvećenoj premijerskom satu.
Primjer Dragove Luke, gdje stanovnici revnosno mapiraju probleme, ali odgovor nadležnih uporno izostaje, najbolje svjedoči koliko je lokalna uprava u Nikšiću nesposobna i neznavena, kazao je Rajko Perović, odbornik Evropskog tima za Nikšić.