Informacije o vremenu su trenutno nedostupne.

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Konkurs Ministarstva kulture: Za logotip Kreativne Crne Gore 3.000 eura

zastava-crna-gora
Privatna arhiva
  • Autor onogost.me
  • 28.08.2017. u 12:03

Ministarstvo kulture Crne Gore raspisalo je međunarodni konkurs za izradu logotipa Programa „Kreativna Crna Gora: Identitet, imidž, promocija 2017-2020“. Rok za dostavljanje prijava je 10. oktobar, a autor nagrađenog rješenja dobiće 3.000 eura.

"Logotip programa Kreativna Crna Gora: Identitet, imidž, promocija 2017-2020, kao zaštitni znak projekata i različitih projektnih aktivnosti unutar Programa, treba da predstavlja originalno rješenje koje odražava osnovne ciljeve Programa. Zainteresovani autori/autorke u obavezi su da, u koverti na čijoj poleđini je istaknuta samo šifra, dostave rješenje logotipa koje podrazumijeva ispis riječi  na crnogorskom i engleskom jeziku Kreativna Crna Gora i Creative Montenegro, odštampano na A4 formatu papira, potpisano šifrom u donjem desnom uglu svake tražene varijante logotipa, kao i informacije, u lijevom uglu, koje izražavaju CMYK vrijednosti svake zadate boje, prijedloge snimljene na CD-u u vektorskom (Adobe Illustrator) i rasterskom (Adobe Photoshop) obliku, pismo (font) logotipa, knjigu grafičkih standarda formata A4, kao PDF dokument, snimljen na CD-u, tekstualno obrazloženje ponuđenog rješenja u PDF formatu - do 500 riječi, zatvorenu kovertu na kojoj je naznačeno „Podaci o autoru“ koja sadrži ime i prezime autora/autorke ili autorskog tima, šifru pod kojom se prijavljuje na konkurs, JMB ili PIB, adresu, kontakt telefon, i-mejl, broj žiro računa i naziv banke, te zatvorenu kovertu sa natpisom „Izjava autora“ u kojoj je potpisana izjava da je prijedlog originalno autorsko djelo", navodi se u pozivu za učešće na konkursu.

Konkursni materijal dostavlja se u zatvorenoj koverti na kojoj je istaknuto: Ministarstvo kulture, Konkurs za logotip programa „Kreativna Crna Gora: Identitet, imidž, promocija 2017-2020“, Ul. Njegoševa, 81250 Cetinje, Crna Gora.

Kako ističu iz Ministarstva kulture, kriterijumi selekcije su usklađenost sa konceptom i ciljevima Programa, originalnost i inovativnost, umjetnički kvalitet i primjenjivost u kontekstu promocije Programa, a za selekciju biće zadužen stručni žiri. Pravo učešća imaju sva zainteresovana fizička i pravna lica iz Crne Gore, kao i autori/autorke ili autorski timovi iz drugih država, koji na konkurs mogu prijaviti više prijedloga, ali kao posebne prijave s različitim šiframa.

"Prva i jedina nagrada iznosi 3.000 eura. Autor/autorka nagrađenog rješenja u obavezi je da, nakon konsultacija sa Ministarstvom kulture i eventualnih prilagođavanja konkursnog rješenja, dostavi Ministarstvu odabrano rješenje u vektorskom i rasterskom formatu, kao i odštampanu knjigu grafičkih standarda. Sa autorom/autorkom selektovanog rješenja biće potpisan ugovor kojim se bliže definišu obaveze strana potpisnica, a nagrada se uplaćuje na osnovu potpisanog ugovora", precizira se u konkursu.

VIše detalja zainteresovani mogu naći na internet stranici Ministarstva kulture.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Promocija zbornika "Mozaik", Književnog kluba "Poenta poetika", biće upriličena večeras u "Zahumlju", sa početkom u 19 časova.