Informacije o vremenu su trenutno nedostupne.

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Poklon prvacima: Sjutra predstava „Bajka o ribaru i ribici“

akp_5771
Ana Kašćelan
  • Autor onogost.me
  • 26.09.2017. u 12:22

U Nikšićkom pozorištu sjutra u 12 i 14h biće izvedena lutkarska predstava „Bajka o ribaru i ribici“.

Predstava, koja je namjenjena djeci starijoj od šest godina, poklon je opštine Nikšić prvacima.

Komad je nastao u produkciji JU „Gradsko pozorište“ Podgorica , a prema motivima istoimenog Puškinovog djela. Režirao ga je jedan od najistaknutijih savremenih ruskih lutkarskih reditelja, Evgenij Ibragimov.

U predstavi igraju: Katarina Krek, Jelena Simić, Branka Femić odnosno Anđelija Rondović kao alternacija, Dijana Dragojević, Smiljana Martinović, Pavle Ilić, Sejfo Seferović i Davor Dragojević. Scenografkinja , kostimografkinja i kreatorka lutaka je Ljudmila Genze, kompozitor Nikolaj Jakimov, dizajner svijetla Igor Fomin, dramaturg Zoran Đerić, koreografkinja Slavka Nelević, a asistent reditelja Davor Dragojević.

Ova lutkarska predstava, koju će nikšićki mališani imati priliku da vide sjutra, nedavno je na IX Bugojanskom lutkarskom bijenalu osvojila četiri nagrade, a bila je apsolutni pobjednik XXIII Međunarodnog festivala pozorišta za djecu u Subotici. Ansambl predstave osvojio je i nagradu za lutkarsku animaciju na XV Međunarodnom festivalu pozorišta za djecu u Banjaluci. Na IV Međunarodnom festivalu lutkarstva u Podgorici pripale su joj tri nagrade, a jedna na XVIII Međunarodnom festivalu „Zlatna iskra“ u Kragujevcu.

Ogranizator ovog događaja je JU Nikšićko pozorište, a u okviru Programa podrške razvoju kulture u Nikšiću i manifestacije „Septembarski dani - Nikšić 2017“.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Promocija zbornika "Mozaik", Književnog kluba "Poenta poetika", biće upriličena večeras u "Zahumlju", sa početkom u 19 časova.