Informacije o vremenu su trenutno nedostupne.

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Nikšićko pozorište: Predstava „Bajka o ribaru i ribici“

22007348_2025684997663894_3220034999850046796_n
Ilustracija
  • Autor onogost.me
  • 27.09.2017. u 05:44

Višestruko nagrađivana predstava „Bajka o ribaru i ribici“, u produkciji Lutkarske scene Gradskog pozorišta iz Podgorice, biće izvedena u Nikšićkom pozorištu danas u terminima u 12h i 14h.

Predstava se izvodi pod pokroviteljstvom Opštine Nikšić, u okviru Programa podrške razvoju kulture u Nikšiću i manifestacije „Septembarski dani – Nikšić 2017“. Organizator događaja je JU Nikšićko pozorište.

Ulaz je besplatan, a predstava je namijenjena prvacima povodom početka školovanja.

Prema poznatom Puškinovom djelu, „Bajku o ribaru i ribici“ režirao je Evgenij Ibragimov, jedan od najistaknutijih savremenih ruskih lutkarskih reditelja. Njegova predstava nadovezuje se na ljepotu i originalnost ruskih bajki, približava atmosferu tradicionalne ruske muzike i slikarstva, uz korišćenje magije koju dopušta teatar lutaka. Podsjeća na egzotičnu sliku Rusije, kao srednjovjekovne ikone, iz vremena careva i velikih pjesnika, ali i domovine prelijepih narodnih bajki, na koju se oslanja i sam Puškin.

U predstavi igraju: Katarina Krek, Jelena Simić, Branka Femić, Dijana Dragojević, Smiljana Martinović, Pavle Ilić, Sejfo Seferović i Davor Dragojević.

Scenograf, kostimograf i kreator lutaka je Ljudmila Genze, kompozitor Nikolaj Joakimov, dizajner svijetla Igor Fomin, dramaturg Zoran Đerić, koreograf Slavka Nelević, a asistent reditelja Davor Dragojević.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Promocija zbornika "Mozaik", Književnog kluba "Poenta poetika", biće upriličena večeras u "Zahumlju", sa početkom u 19 časova.