Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Pioniri Sutjeske osvojili Kup Srednje regije!

22323414_10154941965437727_26752479_n
FK Sutjeska
  • Autor onogost.me
  • 07.10.2017. u 06:02

Kontinuitet veoma dobrih rezultata mlađih kategorija u FK Sutjeska nastavila je pionirska selekcija koja je u veoma jakoj konkurenciji osvojila Kup srednje regije, a ekipa koju predvodi bivši as Sutjeske Dražen Međedović u finalu je bila bolja od podgoričke Budućnosti.

Prvi trofej u ovoj sezoni za “plave“ ova selekcija donijela je nakon pobjede u finalu nad ekipom Budućnosti, koju su savladali rezultatom 1:0. U regiji koju čine najkvalitetniji timovi Crne Gore ekipa bivšeg kapitena Sutjeske na putu do finala je savladala ekipe Danilovgrada i Mladosti iz Lješkopolja.

“Moja ekipa je osvojila trofej u Srednjoj regiji Crne Gore, koja je po kvalitetu najkvalitetnija jer je čine timovi poput Sutjeske, Budućnosti, Mladosti… Šteta je što za ovu generaciju mlađih pionira nema organizovan kup na nivou države za razliku od starijih ekipa“, kazao je trener ekipe Dražen Međedović za naš portal.

Za ovaj uspjeh, kao i ostalih selekcija Sutjeske svakako da je glavni uzrok kontinuiran i kvalitetan rad sa dječacima, a tom poslu je posvećen i Međedović koji je takođe prošao sve selekcije u ekipi u kojoj sada obavlja trenerski posao.

“Sa ovom generacijom radim otkad su postali takmičari, odnosno od petlića, što je skoro dvije godine. Trenerskim poslom se inače bavim već treću godinu a moji planovi za sada su vezani za mlađe selekcije, a kasnije po završetku polaganja za A licencu, a potom i Profi licencu fokusiraću se za rad sa seniorima. Za sada ide sve po planu pa se nadam da ću i nastaviti sa dobrim radom“, ističe ovaj mladi trener.

U ovoj mladoj ekipi Dražen ne želi da izdvoji nikoga posebno iz razloga što ove dječake čeka veoma ozbiljan rad ukoliko žele da valorizuju svoj očigledan talenat.

“Ne bih nikoga izdvajao posebno jer kolektiv izbaca pojedinca svaku utakmicu, samo želim reći da je generacija dosta talentovana, ali da zahtijeva ozbiljan i profesional rad“, navodi Međedović.

Da je u pitanju tim koji je ozbiljan konkurent svim ekipama u svom uzrastu potvrđuje i trenutno vodeća pozicija na tabeli u ligaškom takmičenju, a Draženovu ekipu već u nedjelju očekuje novi derbi.

“Igramo protiv Budućnosti u okviru prvenstva. Nadam se da ćemo i iz te utakmice izaći kao pobjednici i učvrstiti se na prvom mjestu na tabeli iako je meni prije svega važna igra i napredak mladih igrača, a rezultat mi je u drugom planu, jer on sa pravilnim radom dolazi sam po sebi“, kazao je na kraju razgovora Međedović.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

U najvećem derbiju crnogorskog fudbala, Sutjeska i Budućnost pod Goricom remizirali su rezultatom 2:2.
U okviru 32. kola Meridjanbet Prve crnogorske lige igra se derbi u Podgorici, gdje će Sutjeska gostovati Budućnosti.