Informacije o vremenu su trenutno nedostupne.

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Todorović: Cilj je jasan – plasman u ABA ligu 2

26241647_10210724332240084_1631902820_n
  • Autor onogost.me
  • 03.01.2018. u 07:30

Košarkaši Sutjeske u novu sezonu krenuli su sa dosta izmijenjenim sastavom i, nakon što su osvojili Memorijalni turnir "Ljubo Jovanović", krenuli u pohod na novoformirano regionalno takmičenje - ABA ligu 2.

Ta misija za ekipu koju predvodi mladi trener Vladimir Todorović nije uspjela, ali je bilo već tada jasno da nikšićki tim ima ozbiljnu ekipu koja na domaćoj sceni može napraviti ozbiljan rezultat.

Tako je i bilo u prvom dijelu sezone nakon što su furiozno startovali u Erste ligi u kojoj su prvi poraz pretrpjeli tek u šestom kolu, a to je bio ujedno i jedini u jesenjem dijelu takmičenja. Todorović je kazao za naš portal da je glavni kvalitet njegove ekipe timska igra.

“Zadovoljan sam ostvarenim u prvom dijelu šampionata. Prije svega sam zadovoljan timskom igrom koja nas karakteriše, agresivnom igrom u odbrani, a prije svega načinom na koji igrači prilaze treninzima i obavezama”, kazao je Todorović.

Sutjeska nakon sedam prvih kola dijeli prvo mjesto sa ekipom Lovćena koji je jedini poraz pretrpio upravo od ekipe iz Nikšića. Nošeni rezultatima u dosadašnjem dijelu sezone, Todorović očekuje da ekipa u nastavku sezone još napreduje i ostvari plasman u Super ligu.

“Duga je sezona. Ovo je novi tim kojem je trebalo vremena da se upozna i uigra i u posljednje vrijeme smo dostigli jedan zavidan nivo igre, ali ne smatram da smo blizu maksimuma, stoga očekujem da kroz drugi dio sezone još napredujemo, da se plasiramo u Super ligu, i da tada budemo na svom maksimumu”, istakao je Todorović.

Ipak, ekipa koja u svojim redovima ima strance i košarkaše koji su se kalili i oprobali u mnogo jačim ligama zna da ima kvaliteta i za veće domete.

“Kada su dometi u pitanju cilj je jasan, a to je svakako plasman u ABA 2 ligu. Imamo sjajnu ekipu i ne bih nikoga izdvajao posebno, a kada su dometi u pitanju cilj je jasan, a to je svakako plasman u ABA 2 ligu”, zaključio je Todorović.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Sjajna partija Sutjeske na otvaranju ABA 2 lige - Nikšićani su ubjedljivo slavili na gostovanju Rabotničkom 71:58.