Autor: onogost.me
Foto: EPCG
15:14
11.12.2019.

EPCG dobila međunarodne ISO sertifikate

Predstavnici kompanije SGS, jedne od najprestižnijih svjetskih kuća za sertifikaciju sa sjedištem u Ženevi, uručili su danas Elektroprivredi Crne Gore sertifikate za integrisani sistem menadžmenta, nakon što je tim provjerivača SGS-a, u posljednjih nekoliko mjeseci, realizovao sertifikacionu provjeru primenjujući vrlo visoke zahtjeve SGS Globalnih procedura.


EPCG su dodijeljeni sljedeći sertifikati: ISO 9001 -sistemi menadžmenta kvalitetom; ISO 14001-sistemi menadžmenta životnom sredinom; ISO 45001-sistemi menadžmenta bezbjednošću i zdravljem na radu.

“Na ovaj način EPCG je svrstana u red modernih evropskih kompanija u oblasti proizvodnje, trgovine i snabdijevanja električnom energijom, koje poslovanje zasnivaju na ovim internacionalnim standardima. Implementacija integrisanog menadžment sistema (IMS) u Elektroprivredi podrazumijeva striktnu primjenu zakonske regulative, strogo poštovanje i stalno unapređivanje postupaka i procedura, čime se obezbijedila dosljedna primjena najbolje prakse u svim oblastima djelovanja kompanije, kao i poboljšanja, koja u kombinaciji sa kulturom kvaliteta, predstavljaju ulaganja u povjerenje i ugled”, navode u EPCG.

Prilikom dodjele sertifikata izvršni direktor EPCG, Igor Noveljić, istakao je da su u kompaniji svjesni da efikasno upravljanje složenim i infrastrukturno veoma zahtjevnim sistemom, pored stručnosti kadra, podrazumijeva i uređenu dokumentaciju primjenljivu u praksi.

“Zato smo se i opredijelili za uvođenje i primjenu poslovanja po svim zahtjevima međunarodnih standarda”, istakao je on.

Predsjednik Odbora direktora EPCG, Đoko Krivokapić, istakao je da su uvedena interna pravila i postupci, odnosno procedure sa pratećom dokumentacijom, koja su unaprijedila poslovni sistem EPCG.

“Veoma je važno što smo, kao najznačajniji privredni subjekat u crnogorskoj ekonomiji, uskladili poslovanje sa evropskom legislativom i sada još spremniji možemo da sarađujemo sa velikim svjetskim korporacijama koje su spremne da ulažu u naš energetski sektor”, istakao je Krivokapić.

Generalni direktor SGS za region, Marinko Ukropina, rekao je da je tokom realizacije provjere, SGS-ov tim provjeravača utvrdio da je organizacija EPCG uspješno ispunila zahtjeve navedenih međunarodnih standarda, čime je potvrđena opredijeljenost najvišeg rukovodstva organizacije kao i zaposlenih u organizaciji, za primjenu, održavanje i stalno unapređivanje poslovnog sistema u odnosu na  zahtjeve standarda, sa osnovnim ciljem da se u kontinuitetu ispunjavanju zahtevi zainteresovanih strana.

Imajući u vidu veliki značaj EPCG za društvo u cjelini, kao i složenost samih poslovnih procesa koji su utvrđeni u kompaniji, zaključeno je da je vrlo važno da se nastavi sa daljim razvojem i unapređenjem uspostavljenog Integrisanog Sistema Menadžmenta, te da će u narednom periodu SGS provjeravati trendove unaprijeđenja kroz redovne obavezujuće godišnje nadzorne provjere u trogodišnjem sertiikacionom ciklusu.

Ostale vijesti iz kategorije

 • 15:10
  15.8.2020.

  U Crnoj Gori je u prvoj polovini godine izdato 6,5 hiljada dozvola za rad i zapošljavanje stranaca, što je 61,56 odsto manje u odnosu na isti prošlogodišnji period, navodi se u izvještaju Zavoda za zapošljavanje Crne Gore (ZZZCG).

 • 08:07
  14.8.2020.

  Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja podsjeća poljoprivredne proizvođače da do 19. avgusta mogu konkurisati na drugi IPARD javni poziv za podršku investicijama u primarnu proizvodnju, kroz koji mogu ostvariti bespovrtanu podršku u iznosu od 60 do 70 odsto ukupne investicije.

 • 11:01
  13.8.2020.

  Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja nastavlja sa redovnom isplatom podrške poljoprivrednim proizvođačima koji su to pravo ostvarili kroz mjere Agrobudžeta za 2020. godinu.  

 • 12:32
  12.8.2020.

  Izmjene i dopune Zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju (PIO), koje je Skupština usvojila krajem jula, stupile su na snagu.