Autor: onogost.me
Foto: EPCG
17:01
24.6.2019.

EPCG jedina dostavila ponudu za izbor snabdjevača

Elektroprivreda (EPCG) jedina je dostavila ponudu na javni oglas za izbor snabdjevača posljednjeg izbora i ranjivih kupaca za snabdjevanje električnom energijom u Crnoj Gori.


Kako je objavljeno na sajtu Ministarstva ekonomije, Tenderska komisija je na otvaranju ponuda, 24. maja, konstatovala da je ponuda EPCG, kao jedinog ponuđača, formalno ispravna.

EPCG je prilikom vrednovanja ponude osvojila maksimalnih 100 poena.

Izbor snabdjevača posljednjeg izbora i ranjivih kupaca za snabdijevanje električnom energijom se sprovodi na osnovu javnog nadmetanja na način definisan Zakonom o energetici.

Cilj javnog nadmetanja je izbor najpovoljnije ponude za snabdjevača posljednjeg izbora i ranjivih kupaca za snabdijevanje električnom energijom za period od naredne do 2022. godine.

Snabdjevač posljednjeg izbora i ranjivih kupaca obavlja snabdjevanje električnom energijom domaćinstava i malih kupaca koji ne pripadaju kategoriji domaćinstva priključenih na distributivne sisteme električne energije na 0,4 kilovolta (kV), koji bez svoje krivice ostanu bez snabdjevača ili ugovora o snabdjevanju za koje je kao snabdjevač dužan da preuzme njihovo snabdjevanje, najduže tri mjeseca.

Snabdjevač snabdjeva strujom domaćinstva i male kupce koji ne pripadaju kategoriji domaćinstva priključenih na distributivne sisteme električne energije na 0,4 kV koji izaberu snabdjevanje preko snabdjevača posljednjeg izbora i ranjivih kupaca, kao i ranjivih, odnosno kupaca koji su zdravstveno i socijalno ugroženi.

“Snabdjevanje ranjivih kupaca koji su zdravstveno i socijalno ugroženi obavlja se uz subvencioniranje mjesečnih računa za utrošenu struju, pri čemu je zabranjena obustava snabdjevanja električnom energijom za ovu grupu kupaca, bez obzira na eventualne neizmirene obaveze po tom osnovu”, rekli su ranije iz Ministarstva.

 

Izvor: Mina biznis

Ostale vijesti iz kategorije

 • 15:39
  20.7.2019.

  Cijena eurosupera 95 u Crnoj Gori viša je od prosjeka u regionu, dok je eurodizel jeftiniji od prosječne regionalne vrijednosti, pokazuju podaci iz Biltena Ministarstva ekonomije.

 • 11:17
  20.7.2019.

  Hotel “Piva u Plužinama prodat je juče Draganu Bogdanoviću iz Beograda, koji je na javnoj aukciji prvi istakao ponudu na cijenu od 200.000 eura. Početna cijena prodaje je bila 152.000 eura.

 • 13:33
  19.7.2019.

  Potencijali ski centra Vučje su nemjerljivi, kako za zimski tako i za ljetnji turizam, sa posebnim akcentom na škole skijanja i stvaranje infrastrukture za dječije sadržaje.

 • 19:02
  18.7.2019.

  Ukupna vrijednost minimalne potrošačke korpe za jun ove godine iznosila je 643 eura, saopšteno je iz MONSTAT-a.