Autor: onogost.me
Foto: Privatna arhiva
16:46
21.10.2019.

Nikšićani smatraju da je neradna nedjelja u trgovinama dobra odluka

Pusti parkinzi i tek poneki prolaznik ispred najvećih supermarketa u gradu pod Trebjesom, dokaz su da Nikšićani ne idu u trgovinu posljednjeg dana sedmice. 


Kupci i poslodavci uglavnom smatraju da neradna nedjelja u trgovini neće smetati nikom, te da je možda i ranije trebalo uvesti to rješenje. Neki su saglasni sa činjenicom da će radnicima, pogotovo u najvećim trgovinskim lancima, biti koliko-toliko lakše.

Željku Mujoviću pomalo je neobično što je nedjelja neradna, ali kako priznaje, drago mu je što je donijeta takva odluka.

''Napokon je urađeno nešto dobro za radnike u trgovini. Samo se nadam da to neće imati negativan uticaj na plate. Neradni dani, prije ove odluke, nijesu baš poštovani od strane svih, ali sada je već situacija drugačija i drago mi je zbog toga’’, rekao je Mujović.

Vlasnik Samostalne trgovinske radnje "Hit" Nikola Giljen smatra da promet neće opasti zbog jednog neradnog dana. Kao poslodavac mišljenja je da neće imati negativan uticaj na poslovanje.

"Možda će trebati dva ili tri mjeseca ljudima da se naviknu na zatvorene radnje nedjeljom, ali svakako je ovo jedna dobra odluka. Ne vjerujem da će doći do povećanja cijena, jer će sami kupci ući u rutinu da kupuju drugim danima. Za nas poslodavce i radnike u trgovini nedjelja će dobro doći kao dan u kojem se možemo više posvetiti porodicama",  poručio je Giljen.

 

Izvor: Pobjeda

loading...

Ostale vijesti iz kategorije

 • 19:21
  14.11.2019.

  Prosječna ponderisana efektivna kamatna stopa na odobrene kredite, koja obuhvata sve njihove troškove, pala je u avgustu 0,01 procentni poen i iznosila je 6,16 odsto, pokazuju podaci Centralne banke (CBCG).

 • 15:02
  14.11.2019.

  Koncepcija Restorana hotela Onogošt je zamišljena tako da će doručak i ručak biti na principu švedskog stola. Vrijeme doručka je od 8 do 12h, a ručka od 13 do 17h. Na švedskom stolu će se naći proizvodi iz Nikšića, tačnije ukusi sa Vučja, a ponuda je prvenstveno zasnovana na crnogorskoj nacionalnoj kuhinji”, kazao je ispred Onogošta Đoko Krivokapić prilikom svečanog otvaranja restorana.

 • 12:13
  14.11.2019.

  Od uvođenja tarifnih paketa 1. juna, zaključno sa oktobrom, potpisano je oko 15 hiljada ugovora o snabdijevanju električnom energijom, a nešto više od 2,5 hiljada domaćinstava odlučilo se za neki od tri nova modela, saopšteno je iz Elektroprivrede (EPCG).

 • 12:47
  13.11.2019.

  Dobro poznati sportski dizajn je spojen sa vrhunskom udobnošću, što nam donosi trendi modele koji će biti hit gradskih ulica.