Autor: onogost.me
Foto: Privatna arhiva
16:46
21.10.2019.

Nikšićani smatraju da je neradna nedjelja u trgovinama dobra odluka

Pusti parkinzi i tek poneki prolaznik ispred najvećih supermarketa u gradu pod Trebjesom, dokaz su da Nikšićani ne idu u trgovinu posljednjeg dana sedmice. 


Kupci i poslodavci uglavnom smatraju da neradna nedjelja u trgovini neće smetati nikom, te da je možda i ranije trebalo uvesti to rješenje. Neki su saglasni sa činjenicom da će radnicima, pogotovo u najvećim trgovinskim lancima, biti koliko-toliko lakše.

Željku Mujoviću pomalo je neobično što je nedjelja neradna, ali kako priznaje, drago mu je što je donijeta takva odluka.

''Napokon je urađeno nešto dobro za radnike u trgovini. Samo se nadam da to neće imati negativan uticaj na plate. Neradni dani, prije ove odluke, nijesu baš poštovani od strane svih, ali sada je već situacija drugačija i drago mi je zbog toga’’, rekao je Mujović.

Vlasnik Samostalne trgovinske radnje "Hit" Nikola Giljen smatra da promet neće opasti zbog jednog neradnog dana. Kao poslodavac mišljenja je da neće imati negativan uticaj na poslovanje.

"Možda će trebati dva ili tri mjeseca ljudima da se naviknu na zatvorene radnje nedjeljom, ali svakako je ovo jedna dobra odluka. Ne vjerujem da će doći do povećanja cijena, jer će sami kupci ući u rutinu da kupuju drugim danima. Za nas poslodavce i radnike u trgovini nedjelja će dobro doći kao dan u kojem se možemo više posvetiti porodicama",  poručio je Giljen.

 

Izvor: Pobjeda

Ostale vijesti iz kategorije