Autor: onogost.me
Foto: pixabay.com
19:15
4.6.2020.

Obveznici mogu do 90 dana odložiti obaveze za maj

Kroz funkcionalnost dostupnu od danas na portalu ePrijava poreski obveznici mogu izvršiti odlaganje i poreske obaveze po osnovu poreza na dohodak fizičkih lica i doprinosa obavezno socijalno osiguranje za poreski period maj 2020. godine, saopšteno je iz Poreske uprave.


Kako su istakli, to je shodno Uredbi o uslovima za odlaganje naplate dospjelih poreskih i neporeskih potraživanja.

“Po mogućnost mogu iskoristiti obveznici koji podnesu IOPPD obrazac za maj 2020. godine u zakonskom roku, odnosno do 15. juna”, dodaju iz PU.

Takođe se ističe da obveznici koji su već podnijeli IOPPD obrazac za poreski period maj 2020. godine, a žele odložiti obaveze po tom osnovu u skladu sa Uredbom, navedeno pravo mogu ostvariti podnošenjem izmijenjene poreske obaveze.

“Usvajanjem Uredbe o izmjeni i dopuni Uredbe o uslovima za odlaganje naplate dospjelih poreskih i neporeskih potraživanja, koja je objavljena u Službenom listu br. 50/20 od 29. maja, poreskim obveznicima omogućeno je da potraživanja odložena u skladu sa ovom Uredbom izmire u 24 jednake mjesečne rate od dana dospijeća obaveze”, zaključuje se u saopštenju PU.

Izvor: CdM

Ostale vijesti iz kategorije

 • 13:30
  15.7.2020.

  Predsjednik Vlade Crne Gore, Duško Marković kazao je da odlučio da Vlada na prvoj narednoj sjednici razmotri i utvrdi Predlog zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju.

 • 16:24
  14.7.2020.

  Promet robe u trgovini na malo u maju je u odnosu na april bio veći 13,3 odsto u tekućim cijenama i 14,2 odsto u stalnim, saopšteno je iz Monstata.

 • 19:07
  13.7.2020.

  Podizanje novca sa bankomata banaka čiji niste klijent može da vas košta minimum tri do četiri i po eura za podizanje minimalnog iznosa novca, koji se u zavisnosti od banke kreće od deset do 20 eura, pokazuju podaci koje je Dan dobio od šest banaka koje posluju u Crnoj Gori.

 • 14:48
  13.7.2020.

  Uloga Investiciono-razvojnog fonda će u narednom periodu biti značajno veća, u pripremi je set posebnih kreditnih linija, kojima ćemo pokušati da omoguće smanjenje negativnih posljedica na ekonomiju Crne Gore od uticaja pandemije, kazao je za Pobjedu predsjednik Odbora direktora Investiciono-razvojnog fonda dr Zoran Vukčević.