Autor: onogost.me
Foto: Opština Nikšić
16:17
25.5.2022.

Opština Nikšić nastavlja da podstiče žensko preduzetništvo

Potpredsjednik opštine Nikšić Mitar Goranović i glavna administratorka kao predsjednica Komisije za raspodjelu sredstava za podršku ženskom preduzetništvu Biljana Vučurović sa ostalim članicama Komisije upriličili su potpisivanje ugovora između Opštine Nikšić i korisnica sredstava odobrenih po osnovu Javnog konkursa za raspodjelu sredstava iz budžeta opštine Nikšić opredijeljenih za podršku ženskom preduzetništvu u 2022. godini.


"Tom prilikom Goranović je buduće korisnice sredstava pozdravio ispred rukovodstva Opštine Nikšić i istakao da vjeruje u ženski preduzetnički duh, te da mu predstavlja posebno zadovoljstvo što je u prilici da i na ovaj način podrži preduzetništvo uopšte, a posebno žensko preduzetništvo", navodi se u saopštenju lokalne uprave.

Vučurović je čestitala korisnicama i poželjela uspješnu realizaciju podržanih biznih planova.

"Obostrana očekivanja ugovornih strana su da se ugovorne obaveze uredno i uspješno izvrše, kao i da dodijeljena novačana sredstva budu podsticaj osnaživanju i pokretanju žena u biznisu, što je i cilj ovog Javnog konkursa", dodaje se u saopštenju.
 

Ostale vijesti iz kategorije

 • 13:45
  30.6.2022.

  Ukupna spoljnotrgovinska robna razmjena Crne Gore od januara do maja ove godine, prema preliminarnim podacima iznosila je 1,561 milijardi eura, što ukazuje na rast od 54,3 odsto u odnosu na isti period prethodne godine, saopštila je Uprava za statistiku (MONSTAT).

 • 12:20
  30.6.2022.

  Prosječna zarada (bruto) u maju 2022. godine u Crnoj Gori iznosila je 876 eura, dok je prosječna zarada bez poreza i doprinosa (neto) iznosila 710 eura, saopštila je Uprava za statistiku (MONSTAT).

 • 17:17
  29.6.2022.

  Ministar ekonomskog razvoja, Goran Đurović kazao je da se nada da će se do septembra naći rješenje za nikšićku Željezaru te da za kupovinu kompanija ima interesovanja i iz regiona.

 • 19:19
  28.6.2022.

  Na konstitutivnoj sjednici Odbora direktora EPCG za predsjednika je imenovan Milutin Đukanović, dosadašnji predsjednik tog tijela. U Nikšiću je održana redovna Skupština akcionara EPCG AD Nikšić. Na osnovu utvrđenog dnevnog reda Skupštine, kojoj je predsjedavao izvršni direktor EPCG Nikola Rovčanin, donijeto je nekoliko odluka.