Autor: onogost.me
Foto: Privatna arhiva
12:54
24.6.2019.

Pod velom tajni ženskog fudbala

„Gol, aplauz, reflektori, publika... Moj san je postao realnost. Moj san koji je bio čudan, neprihvaćen, djetinjast; moj san koji sam sanjala svake noći, moj san koji sam živjela, koji sam tako dugo i tako ludo sanjala...ostvario se!“


Ali nije sve lako. Iza svakog rezultata stoji trnovit put odricanja, napora, upornosti. Za „muški“ sport se „muški“ i bori – trening i znoj. A ta je borba sada i „ženska“.

Kroz istoriju se fudbal smatrao „muškim“ sportom. Dugom borbom ONA je uspjela da 2015. godine, više Amerikanaca gleda finale Svjetskog Prvenstva ženskog fudbala nego finale NBA Lige.  

Ona je žena. Ona je sebe pronašla u sportu. Ona živi sport.

Bez obzira na jednakost napora koju mora da pruži, žena je posebna. Svaka žena ima drugačije navike, drugačije potreba, zato svakoj treba drugačiji vid podrške.

Pored jake motivacije, za dobar trening potrebna je posebna oprema.

Kao poklon svakoj ženi, Nike brend je napravio novi Nike Flyknit Bra.

Iako je obično skriven ispod sloja odjeće, Nike sportski grudnjak predstavlja mnogo više od donjeg rublja i želi da žene proslave sportski grudnjak i da ga vide kao simbol moći koju posjeduju.

Kombinujući povratne informacije sportista, podatke i duboko znanje o različitim zahtjevima žena, Nike dizajnira sportske grudnjake visokih performansi sa specifičnim inovacijama za sportiste svih nivoa.

Da bi Fliknit tehnologiju sa obuće prilagodili na odjeću, inženjeri i dizajneri potrošili su više od 600 sati rigoroznog biometrijskog testiranja, uključujući snimanje pokreta i kreiranje atlasnih mapa.

"Cilj Nike Fliknit Bra bio je maksimalna podrška i udobnost koja bi omogućila ženama da se osjećaju i izgledaju nevjerojatno, dok rade sve što odaberu", objašnjavaju iz brenda.

"Mi smo dali prioritet podršci, prozračnosti i hlađenju u osnovnim zonama."

Grudnjak je napravljen od ultra meke najlon-spandek pređe koja se uklapa u tijelo, koristeći dva jednoslojna panela koja su sastavljena za besprekoran osjećaj. Ovaj Fliknit proces takođe je omogućio dizajnerima da kombinuju enkapsulaciju (koja koristi odvojene korpe) sa kompresijom (koja drži grudi blizu tela), nudeći najbolji oblik, podršku i udobnost bez dodavanja komponenti kao što su žice, jastučići, stabilizatori i elastici.

Rezultat je značajno smanjenje materijala i šavova.

Dostupno u Nike Shopu (TC Delta City).

Slavimo različitosti. Slavimo snove.

 

Plaćeni prostor

Ostale vijesti iz kategorije

 • 15:39
  20.7.2019.

  Cijena eurosupera 95 u Crnoj Gori viša je od prosjeka u regionu, dok je eurodizel jeftiniji od prosječne regionalne vrijednosti, pokazuju podaci iz Biltena Ministarstva ekonomije.

 • 11:17
  20.7.2019.

  Hotel “Piva u Plužinama prodat je juče Draganu Bogdanoviću iz Beograda, koji je na javnoj aukciji prvi istakao ponudu na cijenu od 200.000 eura. Početna cijena prodaje je bila 152.000 eura.

 • 13:33
  19.7.2019.

  Potencijali ski centra Vučje su nemjerljivi, kako za zimski tako i za ljetnji turizam, sa posebnim akcentom na škole skijanja i stvaranje infrastrukture za dječije sadržaje.

 • 19:02
  18.7.2019.

  Ukupna vrijednost minimalne potrošačke korpe za jun ove godine iznosila je 643 eura, saopšteno je iz MONSTAT-a.