Autor: onogost.me
Foto: EPCG
13:36
24.11.2021.

Rezultati eksterne provjere EPCG: Visoka ocjena u napretku, nije zabilježena niti jedna nepravilnost

Predstavnici sertifikacionog tijela iz kompanije SGS realizovali su još jednu nadzornu provjeru Integrisanog sistema upravljanja (IMS) u Elektroprivredi Crne Gore (EPCG). Bila je to druga provjera u prvom sertifikacionom periodu započetom u novembru 2019.godine koja je pokazala da je naša kompanija svoje poslovanje uspješno uskladila sa zahtjevima standarda ISO 9001, ISO 14001 i ISO 45001 i time opravdava sertifikate koje joj je dodijelila ta renomirana sertifikaciona kompanija, saopšteno je EPCG.


Prema njihovim riječima, nalaz provjere je veoma pozitivan i ohrabrujući za sve zaposlene u EPCG, ali i za Najviše rukovodstvo i sve zainteresovane strane.

“Najviše rukovodstvo kompanije je utvrđeno odlukom Izvršnog direktora i u njegov sastav ulaze svi izvršni rukovodioci funkcionalnih i organizacionih cjelina”, navedeno je u saopštenju.

Drugom nadzornom provjerom, pored svih operativnih cjelina, bile su obuhvaćene TE “Pljevlja” i Regionalni centar Podgorica.

“Uz set preporuka za poboljšanje koje će naša kompanija, kao i do sada, implementirati sa visokim stepenom posvećenosti, sertifikaciona kuća SGS iz Beograda, koja posluje pod akreditacijom SAS akreditacionog tijela (Swiss Accreditation Service) sa sjedištem u Ženevi, iskazala je visoku ocjenu o napretku koji je kompanija ostvarila u protekloj godini”, dodaje se u saopštenju.

Izvršni diketor EPCG Nikola Rovčanin istakao je da stalno provjeravanje usklađenosti performansi za planskim očekivanjima, kao i preduzimanje korektivnih aktivnosti u pogledu ispunjavanja planskih ciljeva predstavlja ključne korake koji obezbjedjuju uskladjenost poslovanja naše kompanije za zahtjevima standarda. Pri tome, posebna pažnja, kako je rekao, posvećuje se identifikaciji i izboru godišnjih ciljeva poslovanja u svim djelovima kompanije na način da podržavaju bezbjednost na radu i očuvanje sredine.

“Uskladjenost sa zahtjevima standarda je pod stalnom kontrolom i internih provjera koju planski realizuju timovi internih provjerivača koje čine više od 30 licenciranih zaposlenih u EPCG. Osvajanje sve većeg obima kompetencija je stalna aktivnost u kompaniji te će i u narednoj 2022. godini budžet za obuke jasno definisati ovu posvećenost”, podsjetio je Rovčanin.

Najviše rukovodstvo EPCG, navode, kao najodgovornije za odžavanje i stalno poboljšanje uskladjenosti EPCG sa zahtjevima standarda čestita svim zaposlenima na doprinosu bez kojega ovaj veliki uspjeh ne bi bio moguć.

Ostale vijesti iz kategorije

 • 15:05
  6.12.2021.

  U Crnoj Gori će od ponoći biti jeftinije sve vrste goriva, saopšteno je iz Ministarstva kapitalnih investicija.

 • 12:34
  6.12.2021.

  U državni budžet će se naredne godine sliti 2,21 milijardu ili 41,7 odsto bruto domaćeg proizvoda, koji je procijenjen na 5,306 milijardi eura, i biće za 86,5 miliona veći u odnosu na plan za ovu godinu, u kojoj je BDP procijenjen na 4,881 milijardu. To se navodi u jednom od ključnih strateških dokumenata aktuelne Vlade, Programu ekonomskih reformi od 2022. do 2024. godine, čiji je nacrt Ministarstvo finansija i socijalnog staranja stavilo na javnu raspravu do 23. decembra, pišu Dnevne novine.

 • 08:21
  6.12.2021.

  Maloprodajne cijene goriva na crnogorskim pumpama od sjutra će najvjerovatnije biti niža za četiri i pet centi po litru, pokazuju preliminarne analize cijena naftnih derivata na međunarodnim berzama i valutni odnos između dolara i eura sada u odnosu na prije dvije sedmice kada su određene sadašnje cijene goriva, pišu Vijesti.

 • 08:02
  4.12.2021.

  Opština Nikšić objavila je Poziv zainteresovanim lokalnim subjektima da svojim proizvodima upotpune novogodišnju i božićnu ponudu na Trgu slobode u periodu od 15. decembra do 15. januara.