Autor: onogost.me
Foto: Privatna arhiva
15:04
26.2.2020.

Bez grijanja u OŠ “Jagoš Kontić”

U OŠ “Jagoš Kontić” već 10 dana, prema riječima roditelja, nema grijanja, pa su stoga danas bili skraćeni časovi.


Ipak, kako je kazala Ana Mrvaljević, majka prvaka koji pohađa tu školu, Uprava negira i kaže da grijanja nema tek dva dana.

“Ja lično mislim da nema duže i da je djeci hladno. Konkretno ne mom djetetu, jer je ta učionica toplija, bilo je toplije vrijeme, pa mozda njima nije ali ostalima jeste. Ona je inače prvak, pa kako je bio virus odjeljenja su se spajala i bilo je više djece i nije im bilo hladno. Generalno nema grijanja. Danas su prvi put prvacima bili skraćeni časovi, poslije toliko vremena”, kazala je ona novinarima.

Kako je dodala, iz škole su roditeljima koji su zvali povodom toga, kazali da će pustiti grijanje danas ili sjutra najkasnije.

“Ne znamo zbog čega je ovo, nijesmo informisani, nijesmo čak ni obaviješteni da nema grijanja, samo preko djece. Ja sam saznala tek sinoć jer sam smatrala da, nemaju fizičko, zbog sale, jer je u sali hladno. Mislila sam da je konkretno neki problem u sali. Međutim je problem je što nema grijanja, kad će biti ne znam, i šta je problem, što ga nema, ne znam”, dodala je ona.

Povodom ovog problema direktor nije želio da daje izjavu, već je medije uputio na Ministarstvo prosvjete.

“U školi “Jagoš Kontić” potrošene su zalihe lož-ulja i u toku je procedura kod Uprave za imovinu za nabavku dodatnih količina. Problem će biti riješen u narednih nekoliko dana. Dakle, ovo su situacije koje se znaju desiti, ali se uglavnom brzo prevaziđu”, zaključili su iz Ministarstva.

Ostale vijesti iz kategorije