Autor: onogost.me
Foto: Privatna arhiva
13:01
14.1.2020.

Direktorica OŠ „Braća Labudović“ razriješena funkcije

Direktorica OŠ “Braća Labudović” Biljana Mićković razriješena je sa te funkcije, a na predlog Prosvjetne inspekcije, potvrđeno je našem portalu iz Ministarstva prosvjete.


“Vjerujemo da svaki direktor ima određene kvalitete koji su ga i doveli na tu poziciju, ali isto tako vjerujemo u to da taj odgovoran posao u svakom momentu po otpočinjanju mandata direktor mora da obavlja sa podjenakom pažnjom, temeljno i prije svega u skladu sa zakonom. Ukoliko ne bude tako, nećemo, kao ni do sada, bježati od njihove odgovornosti za kvalitet obavljenog posla, ali ni od sopstvene odgovornosti da intervenišemo onda kada procijenimo da je to neophodno”, kazali su nam iz Ministarstva prosvjete.

Prema njihovim riječima niti jedna pozicija nije “poklon” već obaveza prema djeci i obrazovnom sistemu, a Ministarstvo će se uvijek voditi upravo potrebama sistema, a ne pojedinaca.

“U krajnjem, govoreći na nivou principa, neko za koga je procjena da ne odgovara adekvatno zahtjevima mjesta direktora, istovremeno može, na primjer, imati odličnu komunikaciju sa đacima u učionici, i vrlo je blagotvorno za obrazovni sistem da tako nešto prepozna”, zaključuju u Ministarstvu prosvjete.

Mićković nam je kazala da joj nije poznata informacija o njenom razriješenju.

"Ne znam ništa o tome, a valjda bih prvo ja trebalo da saznam. Nema ni razloga za mojim razriješenjem", kazala nam je kratko ona.

 

Ostale vijesti iz kategorije

 • 22:28
  19.9.2020.

  Nikšićka policija uhapsila je Bojana Bijelovića (36) koji se sumnjiči da je večeras oko 21h, u hipermarketu Voli, preko puta gradskog parka, izvršio oružanu pljačku, tokom koje niko nije povrijeđen, saznaje portal Onogošt. 

 • 19:21
  19.9.2020.

  Podsjećajući se na 20. septembar 1991. kada je na svečanom zasijedanju na Žabljaku, Skupština Republike Crne Gore donijela odluku da zaštita životne sredine bude jedan od stubova u trasiranju puta budućeg razvoja, sa podjednakim i nespornim uvjerenjem nakon 29 godina ukazujemo da naš dalji pravac održivog razvoja nema alternativu, saopšteno je iz MORT-a povodom 29. godina od proglašenja Crne Gore za ekološku državu.

 • 15:11
  19.9.2020.

  Tokom jučerašnjeg i današnjeg dana, evidentirano je 56 požara u centralnom i primorskom dijelu Crne Gore, saopštili su iz Direktorata za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP).

 • 14:27
  19.9.2020.

  Nadležni organi u lokalnim samoupravama će zajedno sa Upravom policije i Upravom za inspekcijske poslove u kontinuitetu sprovoditi koordinirane inspekcijske kontrole striktnog poštovanja epidemioloških mjera, zaključeno je danas na sastanku Operativnog štaba Nacionalnog koordinacionog tijela (NKT) za inspekcijske poslove.