Autor: onogost.me
Foto: UCG
18:18
25.1.2021.

Filozofski fakultet: Martovski ispitni rok rasterećenje za studente

Na Filozofskom fakultetu Univerziteta Crne Gore odobren je dodatni ispitni rok u martu, što će, kako ističu na tom fakultetu, donijeti važno rasterećenje studentima i profesorima.


Sa ovim rokom otvara se mogućnost za polaganje ispita za one studente koji su tokom januarskog roka bili u samoizolaciji, usljed pandemije.

Prodekan za nastavu Filozofskog fakulteta prof. dr Dijana Vučković kaže da se u ovom trenutku ne može tačno znati koliko će studenata polagati ispite u martovskom roku.

“Studenti su na vrijeme upoznati s tim da će imati prilike da polažu ispite početkom marta ukoliko tokom redovnog roka budu spriječeni da to urade zbog samoizolacije ili obolijevanja od virusa korona", kazala je Vučković i dodala da su predviđene jasne procedure prijavljivanja ispita za martovski rok.

Studenti koji se budu prijavili za polaganje ispita u martu, prodekanu za nastavu treba da dostave rješenje o samoizolaciji ili pozitivan ishod testa na virus. Raspored ispita biće pravovremeno pripremljen i istaknut na sajtu Fakulteta.

Vučković navodi da se završni ispiti u januarskom ispitnom rok realizuju u prostorijama Fakulteta, u Nikšiću, prema utvrđenoj dinamici, a u skladu sa rasporedom koji je izrađen tokom decembra 2020. godine i istaknut na sajtu Fakulteta.

"Svi ispiti realizuju se uz potpuno poštovanje mjera bezbjednosti studenata i zaposlenih. Aktuelna epidemiološka situacija upućuje na neophodnost poštovanja mjera koje se tiču držanja distance, nošenja maski itd. Nastavnici realizuju ispite u malim grupama studenata”, istakla je ona.

Studenti, dodala je, intenzivno komuniciraju između sebe, ali i sa predstavnicima studenata i sa nastavnim osobljem, tako da svaka, pa i najmanja promjena termina održavanja ispita vrlo brzo dopire do svih zainteresovanih.

Ostale vijesti iz kategorije

 • 10:52
  6.3.2021.

  U Crnoj Gori jutros su saobraća po mokrim i klizavim putevima, saopšteno je iz Auto - moto saveza Crne Gore (AMSCG).

 • 09:06
  6.3.2021.

  Inspektori Uprave za inspekcijske poslove u posljednje dvije sedmice izrekli su 18.200 eura kazni za one koji nijesu poštovali mjere protiv širenja korona virusa, a pokrenuta su i tri prekršajna naloga pred prekršajnim sudovima, rečeno je Pobjedi iz te institucije.

 • 22:09
  5.3.2021.

  U južnim i centralnim predjelima Crne Gore sjutra će biti promjenljivo oblačno i uglavnom suvo, u popodnevnim satima sa dužim sunčanim intervalima.

 • 18:29
  5.3.2021.

  Predsjednik Savjeta MZ Župa Nikšićka Dragoljub Radulović danas je primio priznanje "Šampion solidarnosti", koje je dobio taj savjet jednoglasnom odlukom komisije formirane od strane Opštine Nikšić.