Autor: onogost.me
Foto: Privatna arhiva
12:14
20.9.2020.

Park šuma Trebjesa bogatija za 500 sadnica

Park šuma Trebjesa, jedno od omiljenih izletišta Nikšićana, bogatija je za 500 novih sadnica drveća, koje su u zajedničkoj akciji zasadili članovi NVU “Putevima predaka” i zaposleni Pivare “Trebjesa”. 


Posađene su sadnice smrče, kedra i breze.

“Na dan kad je Crna Gora prije 29 godina proglašena ekološkom državom, organizovali smo akciju pošumljavanja dijela Trebjese koji je prošle godine stradao u požarima. Danas zato svi treba da se podsjetimo - da nema drveća, zemlja bi postala otrovna za sve nas. Samo jedno stablo bora obezbjeđuje kiseonik za četiri osobe. Zbog toga ćemo nastaviti očuvanje zelenih površina i pošumljavanje, a u planu je još nekoliko hiljada sadnica do kraja godine“, saopštila je Ana Petrović Njegoš iz NVU Putevima predaka.

Ona je dodala da je u prošloj godini ovo udruženje posadilo 3.600 stabala drveća u Nikšiću.  

“U okviru Molson Coors grupacije u septembru se nizom aktivnosti obilježava Mjesec pivskog pečata, kada se još jednom podsjećamo da naš otisak na zajednicu mora da bude pozitivan. Zasaditi novo drveće u parku koji s pravom nazivamo plućima grada i po kojem je naša kompanija dobila ime, znači da ćemo naš pozitivan otisak mjeriti novim kiseonikom, čistijim vazduhom, većim hladom u toplim danima. U akciji koju smo simbolično nazvali - Za Trebjesu, od „Trebjese“, učestvovalo je 20 naših zaposlenih“, kazala je Jelena Damjanović Vidaković, menadžer korporativnih poslova u Pivari “Trebjesa”.

Zbog svojih prirodnih karakteristika, velikog naučnog značaja, estetske, pejzažne, kulturno istorijske i sportsko rekreativne vrijednosti, park šuma Trebjesa je krajem 2000. godine stavljena pod zaštitu kao posebni prirodni predio.

Na ovom prostoru prisutno je više od 200 zeljastih i 40 drvenastih vrsta.

 

Ostale vijesti iz kategorije