Autor: onogost.me
Foto: Opština Nikšić
15:09
13.5.2022.

Postavljen staklenik sa tornjevima u dvorištu OŠ "Braća Labudović"

Opština Nikšić u saradnji sa NVO „Paradigma“, OŠ „Braća Labudović“ i NVO „Izvor života“ završila je pilot projekat Edukativnih plastenika sa zelenim tornjevima u dvorištu OŠ „Braća Labudović“. 


Sekretar Sekretarijata za uređenje prostora i zaštitu životne sredine Đorđije Manojlović tom prilikom je istakao da je to samo jedna od aktivnosti  koja je predviđena memorandumom koji je Opština Nikšić potpisala početkom mjeseca sa NVO „Paradigma“, OŠ „Braća Labudović“ i NVO „Izvor života“. 

„Cilj memoranduma je priprema za uspostavljanje dugoročnog projekta izgradnje sistema socijalnih bašti i razvoja urbanog i socijalnog baštovanstva na prostoru naše opštine“, istakao je sekretar Manojlović. 

Podsjetimo, proizvode dobijene proizvodnjom u stakleniku i tornjevima koristiće NVO „Izvor života“,  a za potrebe štićenika Narodne kuhinje. 
 

Ostale vijesti iz kategorije

 • 19:29
  28.5.2022.

  Predsjednik Savjeta mjesne zajednice Župa, Dragoljub Radulović, danas je ugostio djecu iz đačkog parlamenta JU Srednje ekonomsko-ugostiteljske škole i njihove profesore Vesnu Josipović i Oliveru Lučić.

 • 16:16
  28.5.2022.

  Nikšićka policija uhapsila je M. M. (26) nakon što su službenici zaplijenili 39 pvc pakovanja marihuane, ukupne mase oko 50 grama, koju je osumnjičeni, kako se sumnja, prethodno sakrio u jedan napušteni objekat.

 • 11:19
  28.5.2022.

  U Crnoj Gori nema dovoljno podataka o osobama oboljelim od demencije i njihovim potrebama, kao ni o neformalnim vidovima podrške. Usluge osobama oboljelim od demencije uglavnom se svode na institucionalnu zaštitu, dok podrška izostaje posebno u ruralnim područjima Crne Gore.

 • 10:41
  28.5.2022.

  Nikšićku opštinu prije nekoliko dana zahvatilo je veliko nevrijeme praćeno gradom, a iz Opštine najavljuju da će 30. maja opštinska Komisija za procjenu štete od elementarnih nepogoda početi da obilazi zasade na kojima je pričinjena šteta.