Autor: Marija Vujovic
Foto: onogost.me
14:35
20.5.2019.

Rosi urađena transplantacija: Napatila sam se, nadam se da je došao red i za poneki osmijeh

Nakon više od osam godina dijalize, ali i muke i strepnje, dvadesetosmogodišnja Nikšićanka Rosa Knežević konačno je dočekala da ode na transplantaciju bubrega.


Ona je, kako kaže, već neko vrijeme bila na listi čekanja za kadeverične operacije u bjeloruskom Minsku. A onda je u utorak veče uslijedio dugoiščekivani poziv...

„Javili su mi da su nekoliko sati ranije našli odgovarajućeg donora i da dođem na transplantaciju. Za sada nijesam loše, polako se oporavljam, mada je rano još davati bilo kakve prognoze“, kazala nam je Rosa.

Njeno stanje je, ističe, za sada stabilno, a zbog više od osam godina, koliko je provela na dijalizi, ne može odmah da bude idealno.

„Nadam se, uz božju pomoć, da hoće. Napatila sam se, nadam se da je došao red i za poneki osmijeh“, iskrena je mlada Nikšićanka dodajući da se još jednom zahvaljuje svima koji su joj pomogli da dođe do ovoga, te da bez svih njih to ne bi bilo moguće.

Samo za transplataciju Rosi je bilo potrebno 60. 000 eura ne računajući troškove boravka i kontrola. Zahvaljujući brojnim humanitarnim akcijama i ljudima dobre volje uspjela da sakupi taj novac. Veliki udio u tome imao je naš sugrađanin Ilija Bulajić koji joj je donirao 10.000 eura.

Ostale vijesti iz kategorije

 • 08:57
  21.8.2019.

  U Crnoj Gori jutros se saobraća po suvim putevima i uz dobru vidljivost, saopšteno je iz Auto-moto saveza (AMSCG).

 • 08:34
  21.8.2019.

  Organizacija "Župa u srcu" za danas je zakazala veliku akciju čišćenja divljih deponija u Župi.

 • 08:22
  21.8.2019.

  Uprkos najavama lokalne uprave da će do kraja maja i tokom juna 2016. godine gradske fontane, koje su odavno „presušile“, biti u funkciji, to se nije dogodilo. Tako, već neko vrijeme voda teče samo iz fontane na Trgu slobode.

 • 08:08
  21.8.2019.

  Humanitarna akciju “Podijelimo, jer zajedno možemo više”, koju udruženje Roditelji organizuje u avgustu, od ove godine, proširena je i na Nikšić, gdje zainteresovani mogu donirati na nekoliko načina i tako pomoći socijalno ugroženoj djeci da se pripreme za novu školsku godinu.