Autor: onogost.me
Foto: Ilustracija
10:25
21.1.2022.

Sindikat medija osudio napad na Doknića

Sindikat medija Crne Gore (SMCG) osudio je jučerašnji napad na dopisnika Televizije Crne Gore (TVCG), Slobodana Doknića.


Iz Sindikata su kazali da napeta politička atmosfera u državi ne smije biti povod za napade na novinare i zaposlene u medijima, kojima je ovih dana dovoljno otežan posao zbog brojnih dešavanja na političkoj sceni. 

“Pozivamo nadležne organe da adekvatno kazne počinioca, a cjelokupno društvo na smirivanje tenzija”, kaže se u saopštenju SMCG-a.

Navodi se da novinari i novinarke u svim okolnostima moraju biti slobodni da izvještavaju, i moraju biti bezbjedni dok obavljaju svoj posao.

“U proteklom periodu to im nije bilo omogućeno, pa smo, samo u prošloj godini, zabilježili 25 napada, pritisaka i prijetnji upućenih medijskim poslenicima”, naveli su iz SMCG-a.

Oni su podsjetili da je na snazi izmijenjeni Krivični zakonik, kojim su pooštrene kazne za napade na osobe koje obavljaju poslove od javnog interesa.

“Nadamo se da će to odvratiti neodgovorne pojedince od budućih napada”, poručili su iz Sindikata medija.

 

 

Ostale vijesti iz kategorije

 • 19:29
  28.5.2022.

  Predsjednik Savjeta mjesne zajednice Župa, Dragoljub Radulović, danas je ugostio djecu iz đačkog parlamenta JU Srednje ekonomsko-ugostiteljske škole i njihove profesore Vesnu Josipović i Oliveru Lučić.

 • 16:16
  28.5.2022.

  Nikšićka policija uhapsila je M. M. (26) nakon što su službenici zaplijenili 39 pvc pakovanja marihuane, ukupne mase oko 50 grama, koju je osumnjičeni, kako se sumnja, prethodno sakrio u jedan napušteni objekat.

 • 11:19
  28.5.2022.

  U Crnoj Gori nema dovoljno podataka o osobama oboljelim od demencije i njihovim potrebama, kao ni o neformalnim vidovima podrške. Usluge osobama oboljelim od demencije uglavnom se svode na institucionalnu zaštitu, dok podrška izostaje posebno u ruralnim područjima Crne Gore.

 • 10:41
  28.5.2022.

  Nikšićku opštinu prije nekoliko dana zahvatilo je veliko nevrijeme praćeno gradom, a iz Opštine najavljuju da će 30. maja opštinska Komisija za procjenu štete od elementarnih nepogoda početi da obilazi zasade na kojima je pričinjena šteta.