Autor: onogost.me
Foto: Ilustracija
07:59
10.4.2020.

U Narodnoj kuhinji mnogima izlaze u susret, pomoć im stiže sa raznih adresa


I ovih dana u Narodnoj kuhinji je veoma radno, a kako su kazali iz NVO Izvor života, maksimalno se trude da svima kojima je potrrebno izađu u susret.

 


Podrška Narodnoj kuhinji i dalje svakodnevno stiže, ali su pozvali i ostale privredne subjekte da se pridruže i pomognu njihov rad kupovinom hrane jer im je pomoć i dalje veoma potrebna.

“Ovih dana donacije su nam stigle od Red Comerca koji je donirao 2.000 eura voća i povrća, Franca 18 nam je takođe pružila pomoć još jednom, Vodovod Nikšić je uradio dezinfekciju, ZV Desing još jednom je dokazao svoju humanost, kao i Višnjić comerc, Agromont Nikšić, Mesara Todorović, NTC, a i još nekoliko donacija smo imali od građana koji su zahtijevali anonimnost. Pekare Uniprom, Svaki dan, Montenegro, Trend, Božović i Miljanić povećale su donaciju hleba kakp bi zadovoljili potrebe korisnika. To nam je velika pomoć u ovom trenutku”, istakli su iz ove nevladine organizacije.

Oni su ovih dana, kako su kazali, podjelili 65 higijenskih i 10 prehrambenih paketa koje je obezbijedio HEL company, kao i 20 paketa koje je obezbijedila kuhinja.

“Naše vatrogasce u saradnji sa radionicom Miranis obradovali smo kolačima, a novinari su svoje kolače poklonili radnicima Volija. Kolače smo takođe poklonili pripadnicima RE populacije na Brlji. Na Cetinju smo dostavili 100 paketa pomoći koje je obezbijedio Fond Hemiias. Narednih dana 100 paketa dostavićemo Herceg Novom. Inače Hemiias je obezbijedio 1.450 paketa za 14 opština kroz akciju kojom je koordinisao Hilal iz Bijelog Polja”, naveli su oni.

Direktorica Konstantina Vojinović je iskoristila priliku da navede d aim je jedini problem snabdijevanje gorivom i d aim se obrate svi koji im mogu pomoći na ovaj način.

“Zahvaljujemo se na saradnji prilikom distribucije namirnica Crvenom krstu i na volontiranju u kuhinji “Herojima iz komsiluka” i “Volonterima Crne Gore”, koji su tu svakodnevno. Građanima još jednom poručujemo da ostanu doma i da ukoliko im je potrebna pomoć pozovu nadležne institucije. A naš kontakt je 068-296-775”, istakla je Vojinović.

Ostale vijesti iz kategorije

 • 16:39
  4.6.2020.

  Zbog planiranih radova na mreži, bez napajanja električnom energijom sjutra će ostati djelovi nikšićke opštine.

 • 15:15
  4.6.2020.

  Predsjednik Savjeta Mjesne zajednice Župa nikšićka, Dragoljub Radulović, priredio je prijem za učenike OŠ "Dušan Bojović", Katarinu Lončar, Dijanu Ćorović i Katarinu Jaredić, dobitnike diplome "Luča" i tom prilikom im uručio prigodne poklone i novčane nagrade u iznosu od po 100 eura.

 • 14:09
  4.6.2020.

  Policija u Nikšiću uhapsila je Bjelopoljca I.R. (33) zbog vožnje u pijanom stanju.

 • 13:55
  4.6.2020.

  Izgradnja tribine fudbalskog stadiona u Nikšiću, vrijednog 4,6 miliona eura, svakodnevno napreduje, a u toku su armiračko-betonski radovi na prvom spratu, postavljanje elektroenergetskih instalacija i drugi zanatski poslovi, saopšteno je iz Uprave javnih radova.