Autor: onogost.me
Foto: vijesti.me
16:43
15.4.2019.

U PP "Piva" spremaju se za ljetnju sezonu

Kako bi što bolje i spremnije dočekali predstojeću ljetnju turističku sezonu, zaposleni u Parku prirode (PP) "Piva" realizovali su niz aktivnosti na teritoriji parka


"Aktivnosti se odnose na održavanje ambijentalne higijene u Parku, popravku postojećeg i izgradnju novog mobilijara, krčenje i čišćenje pješačke staze od Šćepan Polja do Čokovog vrela, nasipanje makadamskih puteva, proširenje ulaza za čamce za rafting na Brštanovici, održavanje puta od Šćepan Polja do Brštanovice, krčenje i čišćenje terena na lokaciji Soko grada", saopštili su iz PP "Piva".

U mjestu Marića česma izvršeno je čišćenje i krčenje prostora za postavljanje vidikovca, dok je u saradnji sa Opštinom Plužine realizovana akcija čišćenja gradske plaže na Rosuljama i okolnog terena od krupnijeg kamena, dok će u narednom periodu plaža biti nasuta finim šljunkom.

"Nedavno je izvršen i kompletan servis 30 'mountain' bicikala koja se nalaze u našem objektu u Crkvičkom Polju, kako bi bili u potpunosti spremni za one koji bi željeli da sa njima obiđu naše krajeve. Čim vremenske prilike to dozvole, u saradnji sa Obrazovnim centrom iz Plužina organizovaćemo akciju čišćenja putnog pravca na Pivskoj planini, kroz Borje, do Crkvičkog Polja“, istakli su iz PP "Piva".

U sklopu monitoringa i nadzora životinsjkog svijeta u Parku postavljeno je desetak senzor-kamera.

"Obzirom na velliku teritoriju koju Park zauzima, nijesmo uspjeli da realizujemo sve planirane aktivnoti, djelimično i zbog loših vremenskih uslova i velikih sniježnih nanosa koji su i dalje prisutni na pojedinim lokacijama, ali ćemo u narednom periodu nastaviti kako bi planirane aktivnosti realizovali i u što boljem i ljepšem ambijentu dočekali goste", poručili su iz Parka.

 

Izvor: vijesti.me

Ostale vijesti iz kategorije

 • 15:26
  17.7.2019.

  Društvo profesionalnih novinara Crne Gore (DPNCG) obezbjedilo je pravnu i psihološku pomoć za sve novinare, fotoreportere i snimatelje zbog teških uslova rada i stresnog posla, na kome su meta napada i prijetnji, saopštili su iz tog udruženja.

 • 10:40
  17.7.2019.

  Od 9. jula su vozne karte za destinacije u Crnoj Gori poskupile. Iz Željezničkog prevoza tvrde da su karte skuplje 15 procenata.

 • 10:21
  17.7.2019.

  U Crnoj Gori jutros se saobraća po suvim putevima, a na dionicama koje prolaze kroz usjeke mogući su odroni.

 • 09:05
  17.7.2019.

  Isplata materijalnih davanja iz socijalne i dječje zaštite počeće danas, a za tu svrhu obezbijeđena su sredstva u iznosu od 6.752.455,16 eura, saopšteno je iz Ministarstva zdravlja i socijalnog staranja.