Autor: onogost.me
Foto: Privatna arhiva
15:02
13.2.2020.

Učenici Prve srednje stručne škole kampovali u Prilepu

Prva srednja stručna škola učestvuje kao partner u RYCO projektu pod nazivom "VOICES", a njegov prvi dio – kamp u Prilepu, nadmašio je očekivanja uključenih, naveli su iz te škole.


“Učenici su učili tehnike i metode kreativne drame, jer je cilj da kroz kreativnu dramu kao medij se čuje glas učenika”, objasnili su iz škole.

U ovaj projekat su uključene pedagoškinja mr Marija Vulanović, zatim koordinatorka dramske sekcije i bibliotekarka Erieta Eta Lakićević i učenici Luka Lučić, Tamara Stojanovski, Lazar Matijašević, Anđela Gavrić, Milica Damjanović i Martina Milić. 

Pored nikšićke škole, u projektu učestvuju učenici i nastavnici prilepske Gimnazije "Mirče Acev", učenici i nastavnici iz Geološke i hidrometeorološke škole "Milutin Milanković" iz Beograda, kao i dramske pedagoškinje iz Udruženja umjetnika  "Bazzart" iz Beograda.

Ostale vijesti iz kategorije

 • 19:14
  25.2.2020.

  Ministarstvo nauke Crne Gore, u saradnji sa nevladinim organizacijama PRONA, Politehnika, Energeko, Robotics i Informa, je pokrenulo projekat "Naučna ekspedicija" koja će na svom putu u naredna tri mjeseca obići nekoliko srednjih škola u Pljevljima, Bijelom Polju, Beranama, Andrijevici, Baru, Kotoru, Cetinju, Danilovgradu i Nikšiću.

 • 16:58
  25.2.2020.

  Zbog planiranih radova na mreži, bez napajanja električnom energijom sjutra će ostati djelovi nikšićke opštine.

 • 15:02
  25.2.2020.

  Kazivanjem besjeda, priča i stihova, danas je u Prvoj srednjoj stručnoj školi obilježen Dan maternjeg jezika.

 • 14:29
  25.2.2020.

  Generalna direktorica Direktorata za materijalne resurse Alma Ljuljanaj Jovićević potpisala je ugovor sa Radom Kapor iz Direkcije za imovinu opštine Nikšić, čime se zemljište površine 3.865 m2 ustupa Ministarstvu odbrane za potrebe izgradnje stambene zgrade. Riječ je o parceli na lokaciji Podtrebjesa, čija je vrijednost 193.250 eura.