Autor: Marija Vujovic
Foto: onogost.me
13:52
18.9.2019.

Uručene Nagrade oslobođenja Nikšića

Na današnjoj Svečanoj sjednici SO, Nagrada oslobođenja Nikšića uručena je ovogodišnjim dobitnicima - dr med. Gordani Reljić, iz oblasti zdravstva i dr Nikoli Pecu Rakojeviću, iz oblasti sporta.


Kako je kazala Reljić, ova nagrada je najveće priznanje koje čovjek u životu može dobiti, jer je od svog rodnog grada.

“Nije lako provesti život na tankoj liniji između života i smrti i boriti se za život. Čitav svoj radni vijek sam provela u svom Nikšiću, a unazad nekoliko godina sa svojim saradnicima sam uspjela da od bolnice Brezovik, male čuvene bolnice, postane najsavremenija i najbolja ustanova ovoga tipa u Crnoj Gori. Tako je Brezovik dospio na zdravstvenu mapu regiona, značajno mjesto je zauzeo, a samim tim to mjesto pripada i Nikšiću. Ja se još jednom zahvaljujem na nagradi, hvala mom Nikšiću i hvala mojoj Crnoj Gori”, poručila je Reljić prilikom preuzimanja nagrade.

Ipak, ona se svog dijela nagrade odrekla u korist osobe kojoj su potrebna sredstva, ali nije željela da navede o kome se radi.

Da je ovo priznanje posebno, složio se i trofejni stručnjak i trener FK Sutjeska.

“Ova nagrada zauzima posebno mjesto među dosadašnjim priznanjima i bez premišljanje ću reći da je ovo najznačajnija nagrada do sada. Kada dobijete nagradu svog grada, onda je to posebna draž. Vjerovatno ne bi bilo ove nagrade da nije bilo Uprave Fudbalskog kluba Sutjeska, igrača, navijača mog stručnog štaba, zaposlenih u klubu, gradskih struktura na čelu sa Opštinom. Moram samo reći da je naše ljeto, fudbalsko, evropsko bilo zaista lijepo”, ponosno je istakao on.

Rakojević će polovinu svoje nagrade donirati nedavno otvorenoj Narodnoj kuhinji, dok će druga polovina otići Dnevnom centru za djecu sa smetnjama u razvoju i osobe sa invaliditetom, a ovom prilikom je istakao da mu je drago zbog toga.

“Svojim sugrađanima želim srećan Dan oslobođenja Nikšića”, dodao je on.

Ostale vijesti iz kategorije

 • 22:10
  28.5.2020.

  Nacionalno koordinaciono tijelo (NKT) odlučilo je da od 1. juna dozvoli ulazak stranaca u Crnu Goru, i to bez karantina i samoizolacije ako je stopa aktivnih slučajeva kovid-19 manja od 25 na 100.000 stanovnika u državi čiji je stranac rezident i u državi iz koje stranac ulazi u Crnu Goru.

 • 16:46
  28.5.2020.

  Zbog planiranih radova na mreži, bez napajanja električnom energijom sjutra će ostati djelovi nikšićke opštine.

 • 15:25
  28.5.2020.

  Sredinom prošle godine u Crnoj Gori je bilo 622.028 stanovnika, pokazuju podaci Monstata. Kako se ističe, u Crnoj Gori na osnovu prirodnog priraštaja na 1.000 stanovnika, broj stanovnika se godišnje poveća za jednog stanovnika. Očekivano trajanje života na rođenju u 2019. godini je 76,7 godina.

 • 14:44
  28.5.2020.

  Stav Ministarstva prosvjete je da bi maturske i polumaturske večeri, u svijetlu popuštanja epidemioloških mjera, trebalo održati, i to u skladu sa jasnim smjernicama i preporukama Instituta za javno zdravlje. Naravno, konačna riječ je na resornim subjektima, te se Ministarstvo ovim povodom obratilo upravo Institutu za mišljenje, saopštio je ministar prosvjete dr Damir Šehović.