Autor: Marija Vujovic
Foto: onogost.me
13:52
18.9.2019.

Uručene Nagrade oslobođenja Nikšića

Na današnjoj Svečanoj sjednici SO, Nagrada oslobođenja Nikšića uručena je ovogodišnjim dobitnicima - dr med. Gordani Reljić, iz oblasti zdravstva i dr Nikoli Pecu Rakojeviću, iz oblasti sporta.


Kako je kazala Reljić, ova nagrada je najveće priznanje koje čovjek u životu može dobiti, jer je od svog rodnog grada.

“Nije lako provesti život na tankoj liniji između života i smrti i boriti se za život. Čitav svoj radni vijek sam provela u svom Nikšiću, a unazad nekoliko godina sa svojim saradnicima sam uspjela da od bolnice Brezovik, male čuvene bolnice, postane najsavremenija i najbolja ustanova ovoga tipa u Crnoj Gori. Tako je Brezovik dospio na zdravstvenu mapu regiona, značajno mjesto je zauzeo, a samim tim to mjesto pripada i Nikšiću. Ja se još jednom zahvaljujem na nagradi, hvala mom Nikšiću i hvala mojoj Crnoj Gori”, poručila je Reljić prilikom preuzimanja nagrade.

Ipak, ona se svog dijela nagrade odrekla u korist osobe kojoj su potrebna sredstva, ali nije željela da navede o kome se radi.

Da je ovo priznanje posebno, složio se i trofejni stručnjak i trener FK Sutjeska.

“Ova nagrada zauzima posebno mjesto među dosadašnjim priznanjima i bez premišljanje ću reći da je ovo najznačajnija nagrada do sada. Kada dobijete nagradu svog grada, onda je to posebna draž. Vjerovatno ne bi bilo ove nagrade da nije bilo Uprave Fudbalskog kluba Sutjeska, igrača, navijača mog stručnog štaba, zaposlenih u klubu, gradskih struktura na čelu sa Opštinom. Moram samo reći da je naše ljeto, fudbalsko, evropsko bilo zaista lijepo”, ponosno je istakao on.

Rakojević će polovinu svoje nagrade donirati nedavno otvorenoj Narodnoj kuhinji, dok će druga polovina otići Dnevnom centru za djecu sa smetnjama u razvoju i osobe sa invaliditetom, a ovom prilikom je istakao da mu je drago zbog toga.

“Svojim sugrađanima želim srećan Dan oslobođenja Nikšića”, dodao je on.

loading...

Ostale vijesti iz kategorije

 • 15:28
  21.10.2019.

  Premijerno izvedenom predstavom “Pruži mi ruku”, polaznici Osnovne škole obrazovanja odraslih "Radoje Čizmović" iz Ozrinića obilježili su Dan borbe protiv trgovine ljudima.

 • 14:39
  21.10.2019.

  Vjereničko veselje u svadbenom salonu „Knjaz“, na Brlji, u petak 11.10. moglo je imati tragične posljedice po D.K., buduću mladu, nakon što je tokom slavlja ranjena u nogu iz pištolja, saznaje portal Onogošt.

 • 10:55
  21.10.2019.

  Problem da vodosnabdijevanjem u naselju Rubeža, prema riječima našeg čitaoca, traje već nekoliko dana.

 • 09:27
  21.10.2019.

  U Crnoj Gori jutros su povoljni uslovi za saobraćaj, dok je po kotlinama u sjevernim predjelima zbog magle mjestimično smanjena vidljivost, saopštili su iz Auto moto saveza (AMSCG).